FatMo Blogja

Ez a blog elsősorban az engem érdeklő dolgokkal - legfőképp gasztronómiával - foglalkozik. Néha aztán szóba kerülnek egyéb dolgok is, úgymint utazás, zene, stb. Szevasztok!

Friss topikok

Hányan olvasnak most?

Honnan olvasnak most?

2010.02.14. 12:41 FatMo

Egy kimondottan rossz ebéd - Solier Cafe, Gödöllő

Régóta gondolkodom, hogy megírjam-e ezt az ebédet, mert sok szóra nem érdemes. Végül úgy döntöttem megteszem, mert annyira rossz volt. Először azt hittem, hogy találtam egy izgalmas vidéki éttermet. Tévedtem. Borzalmas ételeket ettünk, közepes kiszolgálás mellett.

A következőket fogyasztottuk:

Üdvözlőfalatnak előre szeletelt, kiszáradt, (bolti) barna kenyeret kaptunk, egy borzalmas ízű sajtkrémmel. Nem is említésre méltó…

 

Leves:
Vargányakrémleves
Előételnek mindannyian ezt rendeltünk. Életem legrosszabb vargánya krémlevesét hozták ki. Pontosítok: életem legrosszabb levesét. Valaha közepes minőségű lehetett, de olyan szinten felhígították (talán azért, hogy a mellettünk ülő 10 fős asztaltársaság igényeit is ki tudják elégíteni…), hogy gyakorlatilag egy átlátszó lötty lett belőle. Se íze, se bűze nem volt.

 

Előétel:

Tatárbifsztek

Rendeltünk egy tatárt is, ez finom volt, meg is ettük az utolsó morzsáig.

 

 

Főétel:
Gödöllői csirkecomb


Főételnek – az étlap állítása szerint  roppant népszerű – gödöllői töltött csirkecombot rendeltük Solier módra. „Erdei gombás töltelékben sült omlós csirkecombok, tejszínes-májas mártással és zöldborsó ropogóssal.” Dekonstrukció pancser módra. Túlsütött csirkecombok szivacsszerű töltelékbe nyomkodva, ami nem hogy erdei gombát, de csiperkét is csak nyomokban tartalmazott és roppant fullasztó volt. A mártás nehéz volt és íztelen. Talán az egyetlen értékelhető eleme az ételnek a zöldborsó ropogós volt, ami ugyan nem ropogott, de legalább zöldborsó íze volt. Lehet, hogy máskor jobban sikerül ez az étel, de ha akár egyszer is ilyen borzalmat szolgálnak fel egy étteremben, akkor ott nagyon komoly bajok vannak.

 

Desszertet nem ettünk.

 

A kiszolgálás erős közepes volt. Végül is az ételeket kihozták, ennél többre viszont nem merészkedett a pincér.

 

Az étteremnek egyébként nyomasztó a hangulata. Egészen máshogy fest, mint a képeken. Ez lenne a legkisebb baj, de, hogy az ételekkel így bánnak…

 

…megbocsájthatatlan.

121 komment

Címkék: gasztro


A bejegyzés trackback címe:

https://fatmo.blog.hu/api/trackback/id/tr591757011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pali_proli 2010.02.14. 14:18:35

A mártás nehéz volt és ízetlen. --> Akkor ez a mártás egy otromba tréfa volt, tudniillik az az ízetlen. Az étel íztelen!

pali_proli 2010.02.14. 14:28:21

Köszi a javítást! Amúgy jó cikk és jó képek...

szisz* 2010.02.14. 14:31:41

Mi októberben merészkedtünk be férjemmel egyik hétköznap, mezei menüre. Egy órakor érkeztünk, fél háromkor jöttünk ki, 40 perc alatt érkezett meg a leves. Pluszban kértünk egy savanyúságot, amit nem kaptunk meg, de a számlán rajta volt a végén, persze nem fizettük. A szomszéd asztalnál ülő ünneplő család fél óra után megkérdezte, hogy mikor kapják már meg a rendelt gyümölcslevest. Pincér erre: most akartam éppen kérdezni, hogy erdei gyümölcsöset, vagy őszibarackosat kérnek....
Én 3x akartam elmenni, férjem fogott vissza, de utólag elismerte, hogy kár volt.
Én a legvégén megkérdeztem, hogy mindig ilyen bénák és szarul főznek?
És soha többet, mindenkit lebeszélünk!!!!

anyadamedve 2010.02.14. 15:06:04

Egyáltalán miért fizetted ki? Én biztos rájuk borítottam volna az asztalt

Rakenro 2010.02.14. 15:30:09

Felesleges volt az "íztelen/ízetlen" okoskodás, ugyanis:
"Az „ízetlen” szó jelentésének megállapításához kitűnő forrás az Akadémiai Kiadó által megjelentetett Magyar értelmező kéziszótár. Valóban, az „ízetlen” konkrét és átvitt értelemben is használatos: ízetlen tréfa, ízetlen étel. Az „íztelen” azonban csak konkrét értelemben használatos. Igaz, ez utóbbi ritkább, és a szótár sem tartalmazza. Azonban a két szó jelentése kezd egybemosódni a nyelv természetes változása során..."
Uff.

stomi72 2010.02.14. 15:33:26

Kedves FatMo! Köszi a leírást, a lábam be nem teszem oda. Stomi

Dé208 2010.02.14. 16:09:42

Azért tatárbifszteket ezek szerint érdemes ott enni.
Nyilván nem tudják elbaszni, mert
nem kell főzni.

Árak?

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.02.14. 16:25:51

Ahogy látom ez is ilyen dizájnétterem, ahol nem a mennyiségre mennek, hanem látványra.

geusz66 2010.02.14. 16:25:57

Én pedig még mindenképpen el akarok menni ebbe az étterembe. Szeretném leenni az a közel 100,000 forintot és annak kamatait, amivel a mai napig tartoznak a cégünknek... Persze az árut és a számlát is átvették, használják, de a leveleinkre még csak nem is válaszoltak... Csak az a baj, hogy ennyire szar a kaja. Ebből hogy együnk meg 100,000 forintnyit? Úgy látszik nincsenek véletlenek, a pitiánerség nem csak a fizetési hajlandóságban, hanem a vendégekkel való bánásmódban is megnyilvánul. Erre mondják, hogy a bor nem válik vízzé?!

bazd meg 2010.02.14. 16:33:43

Az egesz magyar vendeglatas egy vic;^)

Benbe · http://www.benbe.hu 2010.02.14. 16:38:47

@geusz66: tessék céges bulin elinni! Az üveges sört előttetek bontják föl, csak nem lesz gond vele.

Ilyen formán remélem, minél több potenciális vendégük olvassa ezt a cikket, és eltántorodik.

Szűcslaci 2010.02.14. 16:42:03

Ez a kajálda - mert az Étterem szó nem illik rá - testesíti meg a magyar átlagot - sajnos.

Fiona Tyassen (törölt) 2010.02.14. 16:46:31

én aztán tudom , mit tálalnak sok helyen, sak jól leinformált és jónevű étteremben lehet enni, de ott se mindent
lehetőleg frissensülteket csak..
tudnék mesélni

Szűcslaci 2010.02.14. 16:46:38

Abdán - a Gulyás Csárdában ( ha még emlékszik valaki, Abda volt a kosaras - birkabőrös - téliszalámis mekka, útban Bécs felé ) isteni finom körömpörkölt főtt krumplival ( és nem köri-pöri főcsi burival) 350.- Ft!!!!! Nagy adag és tényleg nagyon finom. Ha közepesen kis adagot, de extra hiper-finomat akarnál tesztelni, ajánlom a III.-kerületi ( Római) KANTEEN nevű éttermet - ha a Kőrúton lenne, jövőre sem tudnál helyet foglalni.

georg 48 2010.02.14. 16:49:52

Na, figyeljetek! A T. blogolonak fingja sincs a vendéglátáshoz! A gasztronómiához lehet, de a vendéglátáshoz nem!
Vannak bizonyos kaják, amit nem szabad ismeretlen helyen enni!!!!!!!!!!!!!
Ha értene a vendéglátáshoz, ezt illene, sót muszáj lenne tudni. Amit rendelt, nem sztendert kaja!
Ez van, ezt tudomásul kell venni!
Ismeretlen, nem megszokott helyen mehet a rántott borda, azt nehezen lehet elbaszni! Még a marhapörköltöt sem szabad megkockáztatni! Azt is el lehet kúrni!

demagofób 2010.02.14. 17:00:17

@georg 48: jaj ne viccelj, akkor most hogy írta volna meg a cikket?
Hány borda után kérsz mást?
Ha nem lehet elb@szni akkor otthon meg kell csinálni...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 17:05:21

fatmo!
szerintem azzal a tatárbifsztekkel nagyon megengedő voltál, mert ránézésre az sem lehetett jó. annak a sok zöldség-dizájnelemnek semmi keresni valója a rányéron, és a hagyma is apróra vágva élvezhető csak a tatárban:)) az ilyesmit én le szoktam söpörni a tányérról az asztalra még a pincér szeme előtt...

@pali_proli: a tréfa is attól ízetlen, hogy nincs íze, azaz nem jó, nem fogyasztható (szép is ez a magyar nyelv)... egyébbként mindkét forma helyes. ha már grammarnazi akkor akkor kéretik pontosan:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 17:08:44

@georg 48: annak az étteremnek fingaja sincs a vendéglátáshoz, amelyik az étlapján szereplő összes ételt nem képes bármikor, azonos/állandó jó minőségben előállítanii.

dtk74 2010.02.14. 17:09:20

sztán' honnan lesz ismerős, megszokott egy étterem a nem "sztendert" (sic!) kajákkal együtt, ha nem eszel ott először?! Rögtön másodjára mész oda? érdekelne a technika.
Attól pedig hogy valaki tud bordát rántani, még nem tud pacalcsorbát csinálni.

sannya 2010.02.14. 17:12:43

ez az étterem keres tavaly tavasz óta folyamatosan mindenféle személyzetet az expressz weboldalán...
gondolom nem véletlenül...

fighting 2010.02.14. 17:13:03

Toma megelőzött, amennyiben én vagyok ott a pincér, ez a tatár biztosan nem kerül ki a vendég elé.
De engem erről a helyről egy nemleges válaszra sem méltattak.

geusz66 2010.02.14. 17:18:15

@Benbe: Köszönöm a tippet. Azért az egy borzasztó dolog, hogy hány ilyen "forintos" becsületű ember van a vendéglátósok között. Amíg érdekében áll, nagy haverok vagyunk, minden rendben van, az árut, a számlát átveszi, majd az utolsó részletet "elfelejti" kifizetni, illetve mindenféle mondvacsinált okra hivatkozva megtagadja a kifizetést. A számlát meg azért nem küldi vissza, mert annak az áfáját beteszi a visszaigénylésébe.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 17:20:31

@dtk74: "Rögtön másodjára mész oda? " :DDD még mindig ezen röhögök...

Thresher 2010.02.14. 17:35:08

Lol, az uccsó képen azt hittem csiga van...

dzsekwolf 2010.02.14. 17:53:20

több ilyen post kéne amiben megírják a tapasztalatukat azok akik csalódtak éttermekbe, wellnes szállódákba s minden olyanba amit reklámoznak is.
pl szent orbán wellnes hotel- pozor mert egy nagy fos az egész, a tv meg orb szájba nyomja.
NEEEEEEEEEEEEEEE!!!

dzsekwolf 2010.02.14. 17:54:15

JA ÉS PERZSE A JÓ HELYEKET IS MEGÍRHATNÁ VALAKI. BIZTOS AKAD JÓPÁR

dzsekwolf 2010.02.14. 18:02:21

bazd meg

igen ezzel majdnem egyetértek, akárhányszor étterembe megyek azt érzem ,hogy át vagyok baszva...hamar egyél valamit, amit összedobtak maradékból vagy jó esetben mirelitből aztán fizess bőséggel és húzz a francba...kb ezt érzem

tengier 2010.02.14. 18:13:57

@georg 48: így minden vendéglő ismeretlen marad:)

Rá Dios 2010.02.14. 18:20:52

Ha Gödöllő, akkor NAPSUGÁR étterem!

Semmi hókuszpók, csak minőség sok éve, változatosság és megbízhatóság.
Még inkább fiatal, de tanult, tapasztalt, udvariasan magabiztos személyzet.

baliquez 2010.02.14. 18:29:11

@dzsekwolf:
Vendéglőben elvből nem rendelek olyasmit amit magam is könnyen elkészíthetek frissen. Ezért rendelek süllőt, vadat, ilyesmit. Előbbit ha nem frissen készítik el akkor simán visszaküldöm, utóbbinak meg nem nagyon árt ha fagyasztott alapanyagokból készül.

Nekem ismeretlen helyen bevált a tartárteszt: amíg eldöntöm hogy milyen ételsort kérek rendelek egy marék sültburgonyát és egy kis tálka tartármártást - mindekettő nagyon sokat elárul a konyha hozzáállásáról, és nagyban segíti hogy mit merjek rendelni.

A "sztendert" kaja meg hasonló marhaságokkal meg az üzletvezetőt érdemes csak butítani, a vendéget ez nem érdekli. Hazai vendéglátáson az emelne ha betiltanák a mikrosütőt vendéglők konyhájában, szégyen hogy a "szakácsok" két-három hónapig főznek, aztán meg a mikró ajtaját csapkodják meg a csilingelésére várva malmoznak az év hátralevő részében. Meg is látszik az eredményen.

Ahol az idényt követő egyszerű, kategóriánként alig pár tételes menü van ott a vendég esélyesen friss ételt ehet, ezzel szemben a mindent kínáló éttermek fagyasztóból dolgoznak, a generálszószaikat meg lehet hogy már egy hete melegen tartják, max éjszakára kikapcsolják alatta a lángot, fincsi mi.

Virágkötőrita · http://www.viragkotorita.hu 2010.02.14. 18:30:23

Mi nem is nagyon járunk étteremben. Én is elképzelhetőnek tartom, amit az egyik kajás tévéműsorban láttam, hogy fagyasztott borzalmas hús nélküli pancser kaját adnak.
Pedig a képeken milyen jól néznek ki az ételek! Egy helyre jártunk régebben, de nagyon messze költöztünk tőle. A Jászai Mari térnél kell bemenni a Pozsonyi utcába és az egyik sarkon van a Pozsonyi kis vendéglő. Kis vendéglős hangulat és kiszolgálás. Csak előre kell foglalni mert sosincs hely!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 18:35:52

@baliquez: az étlapot kézbefogva is hamar le lehet tesztelni az éttermet. ahol harminc fogásnál több szerepel, eleve felejtős. a másik a szezonalitás. ahol tél végén vargányás vagy mondjuk spárgás étel szerepel az étlapon, az nem komoly hely:)

ringer 2010.02.14. 18:37:32

@dzsekwolf: Én speciel szeretem a Szent Orbán kajáját, főleg a göngyölt csirkemellet és a szarvassültjüket. A tárkonyos vadragu levesük sem rossz. Viszont iszonyat drágák...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 18:54:56

@FatMo: ezt képtelenek a magyar középszerű szakácsok felfogni, hogy ami díszítés a tányéron marad, az egyrészt kidobott pénz ami többszáz tányérnál már szép összeg, másrészt a vendéget is idegesíti, hogy ott kell tologatni a tányérján. ennek ellenére a hetvenes évektől fogva, makacsul halmozzák a kajákra a paprika- és narancskarikákat, paradicsomból faragott rózsákat és lilahagymakaríkákat. ha meg valami végképp begyöpösödött veneszhuszár a szakács, akkor még megszórja szárított petrezselyemmel is az egészet... :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.02.14. 18:57:43

@georg 48: :)))))
Igazi vasárnap esti kabaré...
Jézusom, mekkora tufa, mekkora arccal... :))))

csabi71 2010.02.14. 19:04:56

Sziasztok!
A jövő hétvégén szerettünk volna menni ebbe az étterembe. Debrecenből megyünk macikat nézni Veresegyházára és az index vidéki étterem ajánló blogjában kifejezetten ajánlották ezt az egységet.
Most teljesen elbizonytalanodtunk:-(
Esetleg tudtok ajánlani valami jó helyet a környéken?
Előre is köszönjük!

georg 48 2010.02.14. 19:27:59

@Before: Igenis, ilyen, gombás, mártásos szószos kaját nem rendelek ismeretlen helyen!
Valaki kérdezte, akkor csináljam meg otthon? Igen! Vagy vessen magára.

georg 48 2010.02.14. 19:34:25

Ja, még annyit!
Bármilyen furcsa, egy étterembe járónak legyen törzshelye, vagy ismerje a vendéglátó helyeket! Már nem vagyok fiatal, de kapásból felsorolom a régi éttermeket, mit, hol, hogyan készítettek!
Ha pedig ismeretlen helyre tévedek, olyan kaját rendelek, amit nem lehet elbaszni! Ennyi. Lehet, hogy tufa vagyok, de majd Te is megtanulod!

teddybear01 2010.02.14. 19:39:36

@csabi71: Már említették a Napsugár éttermet, ez a Rét utcában van. Ha Veres felől jössz, akkor a Sonnynál kell balra bekanyarodni.

A másik, az a Szélkakas a Bajcsi-Zsilinszky utcában, az is elég jó.

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.14. 19:40:53

@teddybear01: A Szélkakasban voltam. Elmegy, fűtés viszont nem volt.

teddybear01 2010.02.14. 19:46:57

@FatMo: Én a normális kajára gondoltam. Ott jobban főznek.

Hogy miért nincs fűtés?
Nem tudom.
Amikor az unokatestvérem nősült, ott ettünk. Nekem leginkább a tárkonyos csirkeleves ízlett.

teddybear01 2010.02.14. 19:48:00

@FatMo: Azt nem tudom, hogy miért nem volt fűtés náluk, de a konyha jobb.

szhörnyű 2010.02.14. 19:50:07

Mindenkinek ajánlanám a Sekrestyés nevű éttermet Nagytétényben! Jó konyha,nagyon hangulatos hely (főleg nyáron),jó kiszolgálás.A felkapott belvárosi éttermekbe nem érdemes menni,nagyon majmolják a franciákat: kis adagok,össze nem illő ízek,csupa sajtóhiba a szakácskönyvből.

gorillka 2010.02.14. 19:54:31

Úgy látom, azon kisebbséghez tartozom, aki már többször evett a Solierben és meg volt vele elégedve.
Hetente járok Gödöllőre. Régebben a Szélkakasban ettem, nehéz, zsíros kajaszag, hatalmas zsírban/olajban tocsogó magyaros adagok.
Átszoktam a Napsugárba, hasonló, bár nincs annyira kajaszag.
Tavaly tavasszal fedeztem fel a Soliert, a déli menüvel kezdtem, ízlett.
Aztán megkóstoltam a ropogós malaccsászárt karalábé duóval és beleszerettem.
Nem nagy adag, de nagyon finom.
És hát odaszoktam. Azóta sok mindent kipróbáltam, a desszertjeiket is.
A személyzet nem nagy, egész pontosan 1 fő, ezért elég lassú.
De számomra most ez a nyerő a környéken.

gorillka 2010.02.14. 19:55:57

@szhörnyű: A medvefarmtól az elég messze van.
Mogyoródon, Szadán, Veresen nem tudok jó étteremről.

teddybear01 2010.02.14. 20:03:12

@gorillka: Veresen ott van a Holdfény, a Csomádi úttól nem messze.

Az is elfogadható, szerintem.

gorillka 2010.02.14. 20:06:00

@teddybear01: lehet, azt nem ismerem. Sokat próbálkoztam a környéken és amikor végre találtam fogamra-valót nem próbálkoztam tovább.

Kusza 2010.02.14. 20:17:55

@georg 48: jo nagy kocsog vagy, ha szerinted a blogolonak kell ertenie valamihez, amikor rendel es nem az etteremnek, amikor ir. Mintha az en ugyfeleim lennenek hibasak, ha elrontom a megbizast. hm...masreszrol erdekes meglatas...

Imeron 2010.02.14. 21:01:46

En eddig nagyon meg voltam elegedve a Solierrel (tobbszori probalkozas). Van egy pici teljesitmenyingadozas, de ugy latszik a szakacsnak is lehet rossz napja. Mi egyebkent mindig hazi sutesu kenyeret kaptunk, ami nagyon finom.

GrofZero 2010.02.14. 21:05:57

Józsikám, a négyes asztalnál ül georg, "nem sztendert" levest kér, hetedjére van itt, szóval tegyél ki magadért!
A kettes asztalnál meg valami blogger ugyanazt kéri mint georg, neki szarul csináld meg, mert először van itt...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.02.14. 21:06:27

@georg 48: ez egy komplett baromság, ne is haragudj! Ráadásul az eredeti felvezetéseddel pedig egyenesen röhejes. Persze, ha az állításodat úgy fogalmaztad volna meg, hogy "a mai magyar vendéglátás állapotában nem szabad ismeretlen kaját rendelni", akkor még lenne értelme a mondandódnak.
Megnyugtatásodul elmondom, hogy bárhol megyek étterembe, igyekszem ismeretlen kaját, lehetőleg helyi specialitást megkóstolni, de legalább egy különleges alapanyagot, vagy elkészítési módot kipróbálni.
Persze, az se véletlen, hogy manapság Magyarországon kizárólag biztosra megyek, ha étteremről van szó, így nem is kockáztatok túl sokat. Ja, és még valami: a megfelelő helyeken BÁRMIT megeszek, még azt az ételt (alapanyagot) is, amit amúgy nem szeretek, vagy éppen kimondottan utálok, mert profin elkészítve mindennek van értelme adni még egy esélyt. És többnyire be is jön!
Csak egy példa: az endíviát nem igazán csípem, olyan módon keserű, amit ki nem állhatok. Ennek ellenére a múltkor megfelelő módon elkészített, sült-karamellizált-párolt endíviát ettem konfitált süllővel és póréhagymamártással, hogy még másnap is zokogtam a gyönyörűségtől! (Mondjuk ez kicsit off, mert nem étteremben ettem, hanem magam csináltam a Csillagánizsban, de a lényeg: mindent ki kell próbálni!)

borjubácsi 2010.02.14. 21:46:12

Azért nem akkora gáz a Solier- szerintem.
Az mindenképp becsülendő hogy legalább az új gasztronómiai irányba indult el az étterem. ( bár a péntek este ott félig elfogyasztot csülök ehetetlen volt) Négyen vacsoráztunk de a többi kaja rendben volt.
A Solier - Napsugár- Rézkakas összehasonlitásnak szerintem semmi értelme.
A Napsugár a nyolcvanas évek elején nyilt és akkor az ország egyik legjobb étterme volt ezt bátran állithatom. Mára egy félig lepattant izléstelen, selyemtapétás objektum lett ,massziv, izes konyhával , tizenéves étlappal.
A Rézkakas pedig egy megbizható vendéglő , néha kisebb minőségi kilengésekkel.

ügyeske 2010.02.14. 21:49:32

Háát, vaze, nemtom, de engem az a tatárbifszteknek látszó tárgy sem jön be, kétszer kellett ránéznem a fotóra, mire eltudtam képzelni, hogy az ott tényleg tatár.
Mi az a sok felesleges kacat ott a tányér szélén ??

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.02.14. 22:15:51

egyszer kajáltam a solierben, teljesen átlagosnak mondanám, bár annyira nem vagyok a szakértője. máskor pedig tejeskávét ittunk b.nőmmel, az végül is korrekt volt, árban amire számítottam, valami 400 ft... végül is vannak ennél sokkal rosszabb helyek is, pláne vidéken!:D

Hajjakend 2010.02.14. 22:16:25

A Solier mellett szólnék.
Nem tudom napközben milyenek, de a borvacsorák királyiak, amikor csak tudok elmegyek.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.02.14. 22:42:42

Gödöllőn szerintem a Yellow Pub nevű étterembe érdemes menni.

vagyok59 2010.02.14. 22:52:15

Vidéken igyekszem nem kajálni, iszonyú zsákbamacska, vannak jók, de hihetetlenül gagyik is. Olyan szinten, hogy tatárbifsztek konzervből, vagy nem tudom miből és turmixgéppel darálják. Ezt két különböző helyen is tapasztaltam. Keszthelyen a főutca elején télen meleg sör, "nem jó a hűtő" miközben kint nappal -3 fok, a kaja is felejthető. szóval vidéken van még tanulandó bőven, mert nagyon egyenetlen.

Amúgy gyakran járok étterembe, mellettünk van egy kis panzió, tatárbifsztekért és sörözni járok oda, de az utóbbi pár évben pesten szinte akárhová be lehet esni. A körút és környéke kifejezetten igényes lett. Amit ajánlok, az a Thököly-Stefánia sarok. Nem a Thököly, hanem átellenben a "pizzéria". A név megtévesztő, mert közel sem csak pizza van, egészen jó az étlapjuk, hihetetlenül korrektek a kaják a kiszolgálás is nagyon gyors. Ritkán, de rendszeresen járok oda is több éve, sajnos van, hogy nincs hely és a Thököly étterem nagyon nem alternatíva.

muskotály küvé 2010.02.14. 22:52:44

Gödöllőn szerintem a Solier nevű étterembe érdemes menni :) (Bár a Yellow Pubban nem voltam.)
Speciel a (egy?) vargányakrémlevesüket kóstoltam valamikor az év vége felé, az kifeezetten jó volt. Vagy a szakácsnak, vagy FatMo-nak volt nagyon rossz napja.

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.15. 07:44:09

@muskotály küvé: Vagy muskotály küvé barátja a tulaj. :)

gorillka 2010.02.15. 07:49:00

@FatMo: vagy FatMo hiába csapta a legyet a pincérnőnek. :)

SajtkukacNiki 2010.02.15. 08:39:13

Én is az étterem védelmében szólnék: a saját sütésű házi kenyerük isteni (nem is értem, miért nem azt kaptad...) és a borvacsorák minősége is igen magas színvonalú.
A térségben még csak megközelítő minőségű étterem sincs. Veresen pláne, hagyjuk már a Holdfényt.... A többi is legalább 20 évvel le van maradva. Mirelit sültkrumpli, egyebek.
Azt azonban én is hallottam, hogy a Solierben a séf szabadnapjain nem olyan jó a kaja. Ezen még változtatni kellene.

Before :-) Na igen, az a süllő eléggé ott volt, az endíviával együtt :-)

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.15. 10:14:35

@muskotály küvé: Gondoltam. Ezért is tettem smiley-t a végére.

muskotály küvé 2010.02.15. 16:19:42

@FatMo: akár ismerhetném is, mert a közelben lakom, de történetesen nem ismerem :) tényleg meglepett, amit írtál, mert eddig a saját tapasztalataim mellett, másoktól is csak dicséretet hallottam róluk. Olyan hely, amilyen szerintem nagyon kevés van: áttekinthető étlap ötletes fogásokkal, "normális"-an, azaz nem vegetával, félkész anyagokkal elkészítve, nem drágábban, mint a kommentekben említett, 100oldalas-étlapos, porpürés konkurrenseknél. Nem mondom, hogy minden tökéletes szokott lenni, a kiszolgálás volt, hogy lassú volt, a gödöllői csirkecombot én sem éreztem tökéletes kreációnak (vagy a kivitelezés nem volt az), de rossznak semmit nem neveznék at ott fogyasztott dolgokból, és mindig akadt legalább egy nagyon jó dolog. Például a harcsakrémleves lecsós raviolival. Vagy a csülök barnasörmártással: ropogós héjú, puha csülök. Kenyérből eddig én csak saját sütésűt kaptam. A minőségben és ár-érték arányban is kifejezetten erős cukrászda-szekcióról nem is beszélve...

solier · http://solier-gourmet.blogspot.com/ 2010.02.15. 18:19:27

Kedves Fatmo!
Nem tudom, hogy olaj a tűzre vagy sem, ha reagálok, de mindenképp illendő!?
Elég lesújtó vélemények hangzottak el (szerencsére nem csak azok), de ezekkel is tudnunk kell szembesülnünk, nem csak a dicséretekkel.
Sajnálom, hogy rossz tapasztalat érte, -még ha nem is mindenben osztom a véleményét- és remélem, hogy lesz még lehetőségünk kiköszörülni a csorbát.
Üdvözlettel: Szoljár Csaba üzletvezető

borjubácsi 2010.02.15. 20:42:40

@muskotály küvé: Szerencséd volt a csülökkel.
Nekem nem volt az pénteken.
De a többi fogással nem volt baj.
A menü pedig messze a legjobb a városban.

rozsdasrakollo 2010.02.15. 21:52:09

nem lesz elfogulatlan a hozzászólás, és lehet, hogy kissé szubjektív is.
nem fog kilógni a sorból.
már többször, több fórumon is kifejeztük az elkötelezettségünket az említett műintézmény iránt, amit most ismét csak megerősíteni tudok. olvasok itt egy két majmot, aki anélkül, hogy bármilyen tapasztalatot szerzett volna rész információkból okosan összerakja az egészet.
nem akarom összezavarni őket, de néhány info a teljesség igénye nélkül:
solier-gourmet.blogspot.com/
szindbadek.hu/?p=807
www.diningguide.hu/ettermek/etterem-informacio-2290

nos kétségtelenül messze vannak még a tökéletestől, de én nagyra értékelem az igyekezetüket.

cercis 2010.02.16. 10:42:17

Ejj, az okos kommentelők hada ismét ellepte az oldalt... Az első kb. 35 hozzászólóból kettő volt, aki személyes (negatív) tapasztalattal rendelkezik, a többi meg csak osztja az észt úgy magyarosan, pláne, hogy nem is ért hozzá vagy nem tudna jobbat csinálni.
Sokszor jártam már ebben az étteremben, cukrászdában, és nem állítom, hogy mindig minden tökéletes volt (hosszú várakozás), de az ételek minőségével soha nem volt gondom. Lehet, hogy a konyha teljesítménye időnként ingadozó (nem személyes tapasztalat), de tegye fel a kezét az a kommentelők közül az, aki a munkáját minden percben, órában, az összes munkanapján hosszú évek óta folyamatosan 100 %-osan végzi! Hány kezet látok? Jahhh, egyet sem, még a sajátomat sem, mert emberek vagyunk és mindenkinek lehet rosszabb napja / időszaka, szakmától, munkájától függetlenül.
Az étterem messze a legmagasabb színvonalú a környéken, bárkinek bátran ajánlom.

@Szűcslaci: biztos vagyok benne, hogy még sosem jártál itt, de természetesen kikiáltod a helyet "kajáldának". Az az a hely, ami az általános iskoládban volt, azt valószínűleg még el tudtad végezni... Ki kell ábrándítsalak: ez a hely messze nem a magyar átlag, csúcs lenne az ország gasztronómiai helyzete, ha ez az étterem lenne az átlag. És mielőtt azt gondolnád, bármi közöm van az étteremhez, esetleg a tulajához, dolgozóihoz, hát elárulom, hogy nincs. Pusztán értékelem a munkájukat, igyekezetüket...

@Rá Dios:
"Ha Gödöllő, akkor NAPSUGÁR étterem!

Semmi hókuszpók, csak minőség sok éve, változatosság és megbízhatóság."

Az kétségtelen, hogy sok éve. No de változatosság???? Az elmúlt kb. 10 évben (ami alatt többször megfordultam ott) SEMMIT nem változott az egyébként igen hosszú, szezonalitást nélkülöző és nagyon unalmas étlapjuk. Lehet, hogy két Napsugár Étterem is van Gödöllőn? :-)

@csabi71:
gondolom hozzászólásomból kiderült, hogy csak ajánlani tudom a helyet. Ha megnézed azokat a kommenteket, amiket személyes tapasztalat ihletett, messze a jók vannak túlsúlyban. Én sokszor voltam hétköznap és szombaton, és az ételek mindig finomak voltak. Lehet a vasárnap a ludas a dologban? :-) Akkor macifarmozzatok szombaton...
De mindenképp kíváncsi vagyok arra, hogy döntöttetek és milyen volt a tapasztalat!

gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2010.02.18. 10:44:52

A kedd esti Heimann borvacsorán nem sok kifogást találtunk az ételekben, a borokkal pedig olyan harmóniában voltak, hogy azt kívántuk, sose legyen vége...Nagyon kedves és készséges volt a kiszolgáló személyzet, a chef - Fodor Sándor - nagyon szimpatikus, szerény fickó, amúgy a Magyar Gasztronómiai Egyesület versenyének, a Hagyomány és Evolúciónak döntőse, vasárnap neki (is) fogok szurkolni a helyszínen.
FatMo bejegyzése kicsit fröcsögősnek tűnik, ahogy azt már valaki írta, valakinek nagyon rossz napja lehetett, de könyörgök, ne riasszunk már el senkit a Solier látogatástól, ne rontsuk az üzletét egy jó helynek csak azért, mert egyszer nem voltunk elégedettek...
(megjegyzem nekem kimondottan kellemesnek hatott a hely berendezése, hangulata. Ridegnek semmiképp nem nevezném).

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.18. 11:57:57

@gbsz: gabojsza, pont ez a lényeg, hogy a magyar vendéglátásban a legnagyobb probléma, hogy nem képesek folyamatosan biztosítani a minőséget.
én nem vonom kétségbe, hogy fatmonak ez volt a benyomása a helyről, és lehet, hogy mindez azért volt mert aznap nem voltak a szakácsok a helyzet magaslatán, és amúgy az estek többségeben jó a hely. de ebből az esetből azt a tanulságot kellene levonnijuk, hogy minden vendégnek igyekezni kell a legjobbat nyújtani, nem lehet lazázni mert lehet, hogy az éppen egy tesztelőt, vagy bloggert szolgálnak ki, és akkor akármilyen jók is voltak máskor, a hely hírnevének annyi...

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.18. 14:28:21

@gbsz: Hello, azért ezt a fröcsögőset szívem szerint visszautasítanám. Ha elolvasod a töbi írást a blogomon, láthatod, hogy igyekszem a tapasztalataimat megírni. Lehet, hogy neked volt egy frenetikus élményed, nekem viszont egy borzalmas volt. (A hozzászólásokból egyébként kiderül, hogy ezzel nem vagyok egyedül.) Már bocs, de nem érdekel, hogy cikkeimmel, hogy befolyásolom (szerintem egyébként sehogy sem) az éttermek forgalmát. Főzzenek nekem úgy, hogy elkápráztatnak, és akkor dicsérem, ha ilyen ételeket kapok nem tudok mást írni.Szerinted nekem volt rossz napom. Nem lehet, hogy a séfnek volt? Nem lehet, hogy bent sem volt a séf? Tomának teljesen igaza van. Szerinted megengedhető egy étterem esetében az ilyen szintű minőségingadozás? A végére egy kérdés. A tatár tálalása szerinted ugyanolyan színvonalon történt, mint amit te tapasztaltál a borvacsorán?

rozsdasrakollo 2010.03.07. 00:31:53

Egy kimondottan rossz bejegyzés - Fatmo blogja

Régóta gondolkodom, hogy megírjam-e ezt az egészet, mert sok szóra nem érdemes. Végül úgy döntöttem megteszem, mert annyira rossz volt. Először azt hittem, hogy találtam egy izgalmas, objektív gasztro blogot. Tévedtem. Borzalmas elfogult írást olvashattam.

Mint korábban leírtam elfogult vagyok és igen!....még érdekelt is vagyok az említett műintézménnyel kapcsolatban.
Érdekelt vagyok, mert majd tíz éven keresztül be kellett Pestre mennünk, ha egy jót szerettünk volna enni.

Két éve megjelent a Solier és rövid időn belül oda szoktunk, megismertük a séfet és a tulajt. Megismertük azt az emberfeletti, elhivatott munkát amit végeznek.
És amikor hibáznak,(ritkán) minden alkalommal elmondjuk nekik privátban.
Amikor elkápráztatnak azt meg világgá kürtöljük.
Így próbáljuk őket segíteni, támogatni. A saját jól felfogott, önző érdekünkben is tesszük mindezt, mert örülünk, hogy itt a szánkba hozták a színvonalas vendéglátást.

A fenti bejegyzésből csak a maró gúnyt, a túlzást és a fröcsögést érzékeltem. Nélkülözte az objektivitást (ami már a Múzeumnál is gyanús volt) és az ÉPÍTŐ kritikát.
Értem én, hogy leszarod az én érdekemet, de mint a kommentekből kitűnt, akik közvetlen tapasztalatokat szereztek, azok mind pozitívan reagáltak. Mégegyszer; a hely nem hibátlan, de messze a vidék legjobbja!
Ambiciózusak, elhívatottak és alázatosak, megérdemlik a támogatásunkat!
Ezért éreztem kötelességemnek, hogy szót emeljek értük.
Üdvözlettel: a fogadatlan prokátor

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.03.07. 11:15:49

@rozsdasrakollo: szevasz olló, hagyj ki három solier-t és menj el végre egy igazán jó étterembe. Ha gondolod adok tanácsot is.

Vandblog 2010.03.09. 10:43:49

Fodor Sándor, a gödöllői Solier Café konyhafőnöke február 21-én nyerte el a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyen a zsűri egyik különdíját.

buvosszakacs.blog.hu/2010/03/08/hagyomany_es_evolucio_menu_a_solierben

Most mi van?

Kóstoll-óó 2010.03.23. 21:08:16

És hol van Hepci? vagy csak elkerülte a figyelmem...

Bisi 2010.07.05. 19:30:11

Annyi szerencsétlen van itt, hogy csak röhögni tudok rajtatok. Napsugár meg Szélkakas. Mert ott a rántott hús lelóg a tányérról. Kb. Fatmo-n kívül a többség ne is járt ott, de írni azt tud. Menjetek és egyétek a grillcsirkét az Auchanba, nektek az való.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.09. 12:22:44

Kóstoll-óó már hiányolt, most idetaláltam. Ha már így adódott, írok pár szót a Solierről.
A tulajdonost ismerem, mert egyetlen ottjártamkor kihívtam beszélgetni (nem azért, mert rémes volt a kaja, csak kíváncsi voltam rá).
Nagyjából a fentieket ettem egyébként akkor én is, csak még kiegészítve egy elég jó süteménnyel. A vargányakrémleves nekem nagyon ízlett, a langyos-ropogós "masnival" egyetemben. A fenti képen viszont a fotóról is látható, hogy híg a cucc. A gödöllői csirkecomb nem jött be, de főleg azért, mert nem kedvelem az ilyen töltelékeket, amibe a combok szúrva voltak, az étlapról viszont nem derült ki, hogy pontosan milyen az étel. A combok állaga igen jó volt, szuvidáltnak gyanítottam őket. A mártás nekem se ízlett. A borsóropogós jó ötlet és szép is.
Ez volt az én ebédem, a párom kevésbé volt elégedett. Ő harcsanyársat választott sáfrányos rizottóval. Gyanakodva kóstolgatta, aztán megkért, kóstoljam meg én is, mert baja van a halnak. Szerencsére romlott nem volt, de nem harcsából, hanem az általam igen utált, egészen más ízű cápaharcsából készült. A köret pedig nem sáfrányos rizottó volt, hanem sáfrányos szeklicés (párolt) rizs. Egyébként nem lett volna rossz, csak ha le van írva korrekt módon az étel, Kamilla nem ezt választja. A süti (valamilyen mousse) egyébként finom volt.
Sokat töprengtem, hogy ezt a vacsorát megírom a blogomon, de nem tettem. Ugyanis egy csomó dologban határozottan érezhető az igyekezet a stáb részéről, és nem akartam egyetlen látogatás alapján negatív következtetéseket levonni egy jóra törekvő, de feltehetőleg ingadozó színvonalat produkáló étteremről.

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.07.11. 13:10:11

@Hepci: Hello! Ezek szerint alapvetően egyetértesz velem, csak lágyszívű vagy. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.12. 02:54:00

@FatMo: nem tudok egyet nem érteni, mert miért ne azt írtad volna, amit tapasztaltál. Lágyszívűség? Elsőre negatívan értékelni csak olyan helyeket szoktam, ahol hulladék kaját adnak baromi drágán. Erről itt nem volt szó, ez a hely felfelé lóg ki gödöllői tapasztalataim közül (pl. sütiben egész más, mint a rémes Sulyán, kétszáz méterrel odébb).
Viszont volt olyan érzésem, hogy a Solierben annyi célt (magasabb gasztronómiai ihletésű kreációk és tálalás, a környéken újszerűnek számító alapanyagok, bőséges adagok, mérsékelt árak) szeretnének elérni egyszerre, amik együttes elérése rentábilis üzletmenet mellett jelenleg nem lehetséges. nyilván a tulajdonos nem csak tolni akarja a pénzt hobbiból befelé, így aztán megjelennek kamumegoldások a gazdaságosság jegyében. Én pl. jobban örülnék, ha valódi harcsa lenne a harcsa és valódi rizottó a rizottó, mindez egy ezressel drágábban, de a helyi erők így valószínűleg nem fizetnék meg. Meg az is lehet, egy valódi lucskos rizottót meg se ennének.
Ettől függetlenül, szerencsésebbnek tartom, ha az jelenik meg a tányéron, ami az étlapon írva vagyon.

Bisi 2010.07.15. 21:32:58

Mi 5-én, az előző bejegyzésemkor voltunk a Solierben, ahová nagy várakozásokkal érkeztem. Sajnos ez kicsit túlzónak bizonyult és vegyes érzésekkel távoztam. Késő délután voltunk és az étterem előtt nagy tábla a napi menüvel, ami nagyon elnyerte tetszésemet. Az étlapon is megemlítették (sehol utalás, hogy az csak délben van) gondoltam akkor azt rendelek. A pincér mosolyogva közli, hogy az csak ebédre volt és hamar el is fogyott. És akkor miért nem lehet bevenni a táblát? Vagy letörölni? Vagy kiírni, hogy csak 12.00-14.00-ig? Ezek után az étlapot tovább böngésztem, háromféle halat találtam, aminek után az volt írva, hogy további halételekről érdeklődjön. Érdeklődtem, de semmi nem volt. Ezek után rendeltem egy grillezett fogast citrusos rizottóval. A hal önmagában sótlan volt, de a citrusos rizottóval együtt kimondottan harmonikus ízvilága volt. A kiszolgálás kimondottan jó volt és a grillezett gomolyában sem találtam semmi kivetni valót. Látszik, hogy igényes a hely, kár, hogy kevés a vendég és jobban odafigyelhetnének a részletekre. Kb. két hete ettem egy Somlóit az nagyon finom volt.

Sulyán cukrászda pedig ultra gát. Sütiben is, fagyiban is.

soho001 2010.10.15. 23:21:02

Üdvözlök mindenkit.

Sajnos volt szerencsém az említett /Solier Café/ ban dolgozni néhány hónapot.Bár ha jobban belegondolok nem is volt az olyan nagy szerencse.
Annak idején nagy csinnadrattával jó gárdával, még jobb elképzelésekkel és kiváló alapanyagokkal elindult az üzlet.Meg persze nagy igéretekel.
Nahát ez nagyon gyorsan alábbhagyott tőke és vendég hiány miatt.Nemsokára eljutottunk oda,hogy az alapanyagok már csak silány de a legjobb estben is csak közepes minőségűek voltak.A megmaradt sütik mentek a fagyasztóba és később vissza a pultba újradíszítve.
Aztán mikor a marhapörköltet pulykából kellett készíteni akkor elég lett.Szaftosabb dolgokat pedig le sem írok.

Üdv mindenkinek.

gorillka 2010.12.07. 12:11:17

@soho001: azt hiszem egy sértett munkatárs levelét olvashattuk.
Már a megmaradt sütinél kételkedtem a hozzászólás valóságtartalmában, de a marhapörkölt mosolyt csalt az arcomra.
Többször étkeztem már ott, de nem rémlik, hogy szerepelt az étlapon a marhapörkölt.

gorillka 2010.12.07. 12:12:03

ezért az egy hozzászólásért kár volt regisztrálni

soho001 2010.12.07. 17:34:27

Üdv mindenkinek.

Egyáltalán nem vagyok sértett munkatárs.
Csak leírtam a saját tapasztalataimat a helyről,mint itt mindenki más teszi.Nyilván ha valaki mást tapasztal annak az lesz a mérvadó és nem az enyém."Esetleg azóta változhatott a helyzet és most már csodás dolgokat készítenek".Persze ez nem így van.A tulaj és a konyhafőnök ma is ugyan az.Az utóbbit kifejezetten kedvelem is,de hát megvan kötve a keze.
Ezzel be is fejezem és a jövőben nem kívánok hozzászólni ehhez a témához.
Kellemes ünnepeket mindenkinek.

soho001 2010.12.07. 17:37:16

@gorillka: Te meg lehet,hogy valami rokon vagy?Vagy az egyik tulaj,hogy így fáj az igazság?

gorillka 2010.12.07. 21:03:19

@soho001: egyik sem.
Rákerestem a neten a Solierre, mert érdekelt, hogy mi a mai menü. Akkor már benéztem pár blogra is. A te ominózus mondatod a fagyasztásos sütiről és pulyka-marháról máshol is megtalálható, csak ott reflektált rá a Solier tulaja, amire te viszont nem válaszolsz.
Furcsa, hogy évente szükségét érzed ennek a megjegyzésnek...

soho001 2010.12.08. 18:48:06

@gorillka:

Meg mondanád,hogy hol találom a tulaj válaszát?Kíváncsi vagyok a válaszára mert eddig még nem láttam.
Köszönöm.

rozsdasrakollo 2011.01.05. 23:08:56

néha én is visszanézek ide, de mint leírtam már én Solier evangelista vagyok, tehát nyilván elfogult vagyok :-)
törzsvendég vagyok, így nem nagyon értem a fent leírtakat. Fatmo és Hapci köztudottan nagy fikagépek a többiek meg kontráznak, de ha jól olvastam gyakorlati tapasztalat alapján nem nagyon osztoznak a negatív véleményükben. A cégünk francia vendégeit mindig a Solierbe viszem és eddig mindig kellemes élménnyel távoztunk, pedig ők nem a magyar vendéglátáson szocializálódtak. Ezért is érzem kötelességemnek, hogy kiálljak a Solieres fiúk mellett!
Üdv fikagépek!

nemella 2011.08.13. 19:44:50

Elég nagy csalódás volt számomra a Solier éttermi része. Ünneplés céljából mentünk, de erre nem számítottam. Az eset előtt voltam párszor a cukrászdájukban, az finom volt, bár szerintem elég drága. A kiszolgálás egyáltalán nem megfelelő. Mindegy, gondoltam meglepem egy új hellyel a családot és vacsorázunk egy jót. Hárman voltunk, és valahogy mindhárman olyat rendeltünk amivel sem nem laktunk jól, sem nem ízlett annyira, hogy még egyszer visszamenjünk. Pedig aztán a hugom elég kisétkű, még neki sem volt elég az adag. Tessék-lássék kaják, és ehhez képest igen drága. Már nagyon sokszor megfogadtam amikor arra megyek, én ide bizony soha többet nem. Aztán tegnap még is betévedtem, mert a kedvenc cukrászdámban-kávézómban nem volt a a megszokott marcipános süti, ezért tettünk egy bátortalan próbát a Solierben. Ott sem volt marciános sütinek nyoma sem, rendeltem mást. Kiszolgáltak, mosolyogtak, de az ásványvizes üveget a hölgyemény majdnem eltörte a poharam tetején, akkorát koccant amikor kiöntötte. Majd fizetéskor amikor a négyszáz forintos visszajárót megvártam, úgy odadobta a pultra, hogy végérvényesen sikerült meggyőznie arról, hogy tényleg többet arra sem nézek, nem hogy bemenjek. Pedig az utca végén lakunk... Nekem nagy csalódás volt, a környezetemben vannak akiknek nagyon bejön, nem tudom miért. Lehet ők VIP adagot, és kiszolgálást kapnak. Én nem.

lazov 2011.09.28. 15:16:15

Több tapasztalat után az alábbiakat tudom hozzátenni: a melegkonyha anyagokban-ízesítésben elmarad a helyi konkurrenciától, a felszolgálás rapszodikusan ugrál a csapnivaló és a nagyon jó között (ég és föld a különbség az egyes felszolgálók és pultosok között), a sütemények pedig a környéken kapható legjobbak. A versenytársak, ha fejre állnak, se tudnak egyetlen olyan cukrászterméket kreálni, amilyennel itt Dunát lehet rekeszteni.
Süteményt csak innen, de soha többet még egy reggelire se ülök be.
Csókoltatok minden kivételezett vendéget és a francia haverjaikat.

szusziboci 2012.01.11. 11:25:27

mega-scan-pc-new14.net

szusziboci 2012.01.11. 11:30:24

rockthetube.com

home-xxx-tube.com

real-new-tube.com

Silkent 2014.10.18. 23:32:31

Gödöllő egyik legindokolatlanabbul felkapott vendéglátóhelye.
Környék: 10/2
Belső: 10/8 (néha zavaró a csili-vili, pláne, ha te csak ebédelni szeretnél és nem dubai turistaként látogatsz be).
Kiszolgálás: 10/6 (vagy ok, vagy bizony észre sem vesznek)
Ételminőség: 10/7 - vagy-vagy...:-/
Mennyiség: 10/4 ezt megszívtad, flancoskodni jöttél vagy ebédelni?
Ár/érték: 10/3 - bizony kijöttél, sz*r a kiszolgálás/szar az étel - vagy, vagy - és rájössz, h. nem biztos, h. megérte kidobni a csili-viliért 2-4X pénzt...
Lesújtó....

lazov 2015.05.22. 13:27:19

@rozsdasrakollo: Hát kisfiam, én is visszanézek néha ide (főleg ha a Google valamiért feldobja).
Elfogult vagy? Érdekelt vagy? Éééédesfiam, akkor persze hogy neked a legjobbat adják... ;-)
Tudod, én dicsértem a süteményeket, de már azért se megyek be, mert:
1. Az esküvői tortánkat olyan állványon hozta Csaba, hogy ketten fogtuk vágásnál, nehogy darabokra essen.
2. LEMARADT AZ ELŐRE KIFIZETETT TORTAFIGURA. ILYEN NINCS! Mikor visszavittem az állványt, fél óráig keresték, mire meglett. Ezért jár egy kapdbeCsaba.
3. Ez után fél évvel egy sima 16 szeletes tortát annyiért akart eladni, mint a 3 emeletes esküvőit. Visszakérdeztünk, hogy ezt hogy számolta ki? 10 hónapja fogalmazza a választ a hapsi.
4. Felmentünk az emeletre inni egy italt, és közben megnézni az étlapot, erre a felszolgáló leküld, mert fent csak akkor ülhetünk le, ha rendelünk ételt. Ja értem. Olyan még a bolygón se volt soha, hogy valaki étlapot kér, átnézni és rendel, mert megtetszik neki valami, és amúgy is vacsoraidő van?
5. Van törzsvásárlói kártyám, csak érvényesíteni nem tudom, mert ha nem szólok előre kétszer, hogy húzzák le, akkor a magasan képzett személyzet elfelejti.
Eddig ennyi. Kajálni ott van a Palazzo a maga egyszerű, de stabilan jó minőségű kajáival, vagy a Pizza Max színvonalasabb helynek (jóval drágább is), cukrászdának meg Veresen a Gombai. Minden pénzemet oda hordom, amit sütire szánok, Solier elfelejtve.
6. Anyád a fikagép, te kis hülye.
süti beállítások módosítása