FatMo Blogja

Ez a blog elsősorban az engem érdeklő dolgokkal - legfőképp gasztronómiával - foglalkozik. Néha aztán szóba kerülnek egyéb dolgok is, úgymint utazás, zene, stb. Szevasztok!

Friss topikok

Hányan olvasnak most?

Honnan olvasnak most?

2007.10.22. 22:49 FatMo

Barack

Idén tettünk el baracklekvárt egy pár üveggel. Bárki, akinek adtam nagyon szerette. Végtelenül egyszerű a recept, Ilcsi néni  - a kozmetikumok nagyasszonya - mesélte a tévében. Leírom a receptet, hátha valaki szeretné megcsinálni. A receptben igazából csak az arányokat írom le, mindenki annyi barackot vesz amennyit szeretne, mi 5 kilóból csináltuk.

Ilcsi néni féle őszibarack lekvár (inkább dzsem).

1 kg édes őszibarack
80 dkg cukor

A  barackot este meghámozzuk, felvágjuk és összekeverjük a cukorral. Egy éjszakára lefedve állni hagyjuk Reggel egy órán át folyamatosan keverve, kis lángon főzzük. Üvegbe rakjuk és megvárjuk, hogy kihűljön. Semmi egyebet nem kell beletenni, nem kell csinálni vele. Nagyon finom lesz!

Szólj hozzá!

Címkék: recept barack lekvár ilcsi


A bejegyzés trackback címe:

https://fatmo.blog.hu/api/trackback/id/tr41204288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása