Régóta gondolkodom, hogy megírjam-e ezt az ebédet, mert sok szóra nem érdemes. Végül úgy döntöttem megteszem, mert annyira rossz volt. Először azt hittem, hogy találtam egy izgalmas vidéki éttermet. Tévedtem. Borzalmas ételeket ettünk, közepes kiszolgálás mellett.
A következőket fogyasztottuk:
Üdvözlőfalatnak előre szeletelt, kiszáradt, (bolti) barna kenyeret kaptunk, egy borzalmas ízű sajtkrémmel. Nem is említésre méltó…
Leves:
VargányakrémlevesElőételnek mindannyian ezt rendeltünk. Életem legrosszabb vargánya krémlevesét hozták ki. Pontosítok: életem legrosszabb levesét. Valaha közepes minőségű lehetett, de olyan szinten felhígították (talán azért, hogy a mellettünk ülő 10 fős asztaltársaság igényeit is ki tudják elégíteni…), hogy gyakorlatilag egy átlátszó lötty lett belőle. Se íze, se bűze nem volt.
Előétel:
Tatárbifsztek
Rendeltünk egy tatárt is, ez finom volt, meg is ettük az utolsó morzsáig.
Főétel:
Gödöllői csirkecomb
Főételnek – az étlap állítása szerint roppant népszerű – gödöllői töltött csirkecombot rendeltük Solier módra. „Erdei gombás töltelékben sült omlós csirkecombok, tejszínes-májas mártással és zöldborsó ropogóssal.” Dekonstrukció pancser módra. Túlsütött csirkecombok szivacsszerű töltelékbe nyomkodva, ami nem hogy erdei gombát, de csiperkét is csak nyomokban tartalmazott és roppant fullasztó volt. A mártás nehéz volt és íztelen. Talán az egyetlen értékelhető eleme az ételnek a zöldborsó ropogós volt, ami ugyan nem ropogott, de legalább zöldborsó íze volt. Lehet, hogy máskor jobban sikerül ez az étel, de ha akár egyszer is ilyen borzalmat szolgálnak fel egy étteremben, akkor ott nagyon komoly bajok vannak.
Desszertet nem ettünk.
A kiszolgálás erős közepes volt. Végül is az ételeket kihozták, ennél többre viszont nem merészkedett a pincér.
Az étteremnek egyébként nyomasztó a hangulata. Egészen máshogy fest, mint a képeken. Ez lenne a legkisebb baj, de, hogy az ételekkel így bánnak…
…megbocsájthatatlan.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
pali_proli 2010.02.14. 14:18:35
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.14. 14:23:27
pali_proli 2010.02.14. 14:28:21
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.14. 14:30:03
szisz* 2010.02.14. 14:31:41
Én 3x akartam elmenni, férjem fogott vissza, de utólag elismerte, hogy kár volt.
Én a legvégén megkérdeztem, hogy mindig ilyen bénák és szarul főznek?
És soha többet, mindenkit lebeszélünk!!!!
anyadamedve 2010.02.14. 15:06:04
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.14. 15:14:37
Rakenro 2010.02.14. 15:30:09
"Az „ízetlen” szó jelentésének megállapításához kitűnő forrás az Akadémiai Kiadó által megjelentetett Magyar értelmező kéziszótár. Valóban, az „ízetlen” konkrét és átvitt értelemben is használatos: ízetlen tréfa, ízetlen étel. Az „íztelen” azonban csak konkrét értelemben használatos. Igaz, ez utóbbi ritkább, és a szótár sem tartalmazza. Azonban a két szó jelentése kezd egybemosódni a nyelv természetes változása során..."
Uff.
stomi72 2010.02.14. 15:33:26
Dé208 2010.02.14. 16:09:42
Nyilván nem tudják elbaszni, mert
nem kell főzni.
Árak?
HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.02.14. 16:25:51
geusz66 2010.02.14. 16:25:57
bazd meg 2010.02.14. 16:33:43
Benbe · http://www.benbe.hu 2010.02.14. 16:38:47
Ilyen formán remélem, minél több potenciális vendégük olvassa ezt a cikket, és eltántorodik.
Szűcslaci 2010.02.14. 16:42:03
Fiona Tyassen (törölt) 2010.02.14. 16:46:31
lehetőleg frissensülteket csak..
tudnék mesélni
Szűcslaci 2010.02.14. 16:46:38
georg 48 2010.02.14. 16:49:52
Vannak bizonyos kaják, amit nem szabad ismeretlen helyen enni!!!!!!!!!!!!!
Ha értene a vendéglátáshoz, ezt illene, sót muszáj lenne tudni. Amit rendelt, nem sztendert kaja!
Ez van, ezt tudomásul kell venni!
Ismeretlen, nem megszokott helyen mehet a rántott borda, azt nehezen lehet elbaszni! Még a marhapörköltöt sem szabad megkockáztatni! Azt is el lehet kúrni!
demagofób 2010.02.14. 17:00:17
Hány borda után kérsz mást?
Ha nem lehet elb@szni akkor otthon meg kell csinálni...
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 17:05:21
szerintem azzal a tatárbifsztekkel nagyon megengedő voltál, mert ránézésre az sem lehetett jó. annak a sok zöldség-dizájnelemnek semmi keresni valója a rányéron, és a hagyma is apróra vágva élvezhető csak a tatárban:)) az ilyesmit én le szoktam söpörni a tányérról az asztalra még a pincér szeme előtt...
@pali_proli: a tréfa is attól ízetlen, hogy nincs íze, azaz nem jó, nem fogyasztható (szép is ez a magyar nyelv)... egyébbként mindkét forma helyes. ha már grammarnazi akkor akkor kéretik pontosan:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 17:08:44
dtk74 2010.02.14. 17:09:20
Attól pedig hogy valaki tud bordát rántani, még nem tud pacalcsorbát csinálni.
sannya 2010.02.14. 17:12:43
gondolom nem véletlenül...
fighting 2010.02.14. 17:13:03
De engem erről a helyről egy nemleges válaszra sem méltattak.
geusz66 2010.02.14. 17:18:15
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 17:20:31
Thresher 2010.02.14. 17:35:08
dzsekwolf 2010.02.14. 17:53:20
pl szent orbán wellnes hotel- pozor mert egy nagy fos az egész, a tv meg orb szájba nyomja.
NEEEEEEEEEEEEEEE!!!
dzsekwolf 2010.02.14. 17:54:15
dzsekwolf 2010.02.14. 18:02:21
igen ezzel majdnem egyetértek, akárhányszor étterembe megyek azt érzem ,hogy át vagyok baszva...hamar egyél valamit, amit összedobtak maradékból vagy jó esetben mirelitből aztán fizess bőséggel és húzz a francba...kb ezt érzem
Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.02.14. 18:09:34
tengier 2010.02.14. 18:13:57
Rá Dios 2010.02.14. 18:20:52
Semmi hókuszpók, csak minőség sok éve, változatosság és megbízhatóság.
Még inkább fiatal, de tanult, tapasztalt, udvariasan magabiztos személyzet.
baliquez 2010.02.14. 18:29:11
Vendéglőben elvből nem rendelek olyasmit amit magam is könnyen elkészíthetek frissen. Ezért rendelek süllőt, vadat, ilyesmit. Előbbit ha nem frissen készítik el akkor simán visszaküldöm, utóbbinak meg nem nagyon árt ha fagyasztott alapanyagokból készül.
Nekem ismeretlen helyen bevált a tartárteszt: amíg eldöntöm hogy milyen ételsort kérek rendelek egy marék sültburgonyát és egy kis tálka tartármártást - mindekettő nagyon sokat elárul a konyha hozzáállásáról, és nagyban segíti hogy mit merjek rendelni.
A "sztendert" kaja meg hasonló marhaságokkal meg az üzletvezetőt érdemes csak butítani, a vendéget ez nem érdekli. Hazai vendéglátáson az emelne ha betiltanák a mikrosütőt vendéglők konyhájában, szégyen hogy a "szakácsok" két-három hónapig főznek, aztán meg a mikró ajtaját csapkodják meg a csilingelésére várva malmoznak az év hátralevő részében. Meg is látszik az eredményen.
Ahol az idényt követő egyszerű, kategóriánként alig pár tételes menü van ott a vendég esélyesen friss ételt ehet, ezzel szemben a mindent kínáló éttermek fagyasztóból dolgoznak, a generálszószaikat meg lehet hogy már egy hete melegen tartják, max éjszakára kikapcsolják alatta a lángot, fincsi mi.
Virágkötőrita · http://www.viragkotorita.hu 2010.02.14. 18:30:23
Pedig a képeken milyen jól néznek ki az ételek! Egy helyre jártunk régebben, de nagyon messze költöztünk tőle. A Jászai Mari térnél kell bemenni a Pozsonyi utcába és az egyik sarkon van a Pozsonyi kis vendéglő. Kis vendéglős hangulat és kiszolgálás. Csak előre kell foglalni mert sosincs hely!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 18:35:52
ringer 2010.02.14. 18:37:32
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.14. 18:45:32
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.14. 18:54:56
Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.02.14. 18:57:43
Igazi vasárnap esti kabaré...
Jézusom, mekkora tufa, mekkora arccal... :))))
csabi71 2010.02.14. 19:04:56
A jövő hétvégén szerettünk volna menni ebbe az étterembe. Debrecenből megyünk macikat nézni Veresegyházára és az index vidéki étterem ajánló blogjában kifejezetten ajánlották ezt az egységet.
Most teljesen elbizonytalanodtunk:-(
Esetleg tudtok ajánlani valami jó helyet a környéken?
Előre is köszönjük!
georg 48 2010.02.14. 19:27:59
Valaki kérdezte, akkor csináljam meg otthon? Igen! Vagy vessen magára.
georg 48 2010.02.14. 19:34:25
Bármilyen furcsa, egy étterembe járónak legyen törzshelye, vagy ismerje a vendéglátó helyeket! Már nem vagyok fiatal, de kapásból felsorolom a régi éttermeket, mit, hol, hogyan készítettek!
Ha pedig ismeretlen helyre tévedek, olyan kaját rendelek, amit nem lehet elbaszni! Ennyi. Lehet, hogy tufa vagyok, de majd Te is megtanulod!
teddybear01 2010.02.14. 19:39:36
A másik, az a Szélkakas a Bajcsi-Zsilinszky utcában, az is elég jó.
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.14. 19:40:53
teddybear01 2010.02.14. 19:46:57
Hogy miért nincs fűtés?
Nem tudom.
Amikor az unokatestvérem nősült, ott ettünk. Nekem leginkább a tárkonyos csirkeleves ízlett.
teddybear01 2010.02.14. 19:48:00
teddybear01 2010.02.14. 19:48:47
szhörnyű 2010.02.14. 19:50:07
gorillka 2010.02.14. 19:54:31
Hetente járok Gödöllőre. Régebben a Szélkakasban ettem, nehéz, zsíros kajaszag, hatalmas zsírban/olajban tocsogó magyaros adagok.
Átszoktam a Napsugárba, hasonló, bár nincs annyira kajaszag.
Tavaly tavasszal fedeztem fel a Soliert, a déli menüvel kezdtem, ízlett.
Aztán megkóstoltam a ropogós malaccsászárt karalábé duóval és beleszerettem.
Nem nagy adag, de nagyon finom.
És hát odaszoktam. Azóta sok mindent kipróbáltam, a desszertjeiket is.
A személyzet nem nagy, egész pontosan 1 fő, ezért elég lassú.
De számomra most ez a nyerő a környéken.
gorillka 2010.02.14. 19:55:57
Mogyoródon, Szadán, Veresen nem tudok jó étteremről.
teddybear01 2010.02.14. 20:03:12
Az is elfogadható, szerintem.
gorillka 2010.02.14. 20:06:00
Kusza 2010.02.14. 20:17:55
Imeron 2010.02.14. 21:01:46
GrofZero 2010.02.14. 21:05:57
A kettes asztalnál meg valami blogger ugyanazt kéri mint georg, neki szarul csináld meg, mert először van itt...
Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.02.14. 21:06:27
Megnyugtatásodul elmondom, hogy bárhol megyek étterembe, igyekszem ismeretlen kaját, lehetőleg helyi specialitást megkóstolni, de legalább egy különleges alapanyagot, vagy elkészítési módot kipróbálni.
Persze, az se véletlen, hogy manapság Magyarországon kizárólag biztosra megyek, ha étteremről van szó, így nem is kockáztatok túl sokat. Ja, és még valami: a megfelelő helyeken BÁRMIT megeszek, még azt az ételt (alapanyagot) is, amit amúgy nem szeretek, vagy éppen kimondottan utálok, mert profin elkészítve mindennek van értelme adni még egy esélyt. És többnyire be is jön!
Csak egy példa: az endíviát nem igazán csípem, olyan módon keserű, amit ki nem állhatok. Ennek ellenére a múltkor megfelelő módon elkészített, sült-karamellizált-párolt endíviát ettem konfitált süllővel és póréhagymamártással, hogy még másnap is zokogtam a gyönyörűségtől! (Mondjuk ez kicsit off, mert nem étteremben ettem, hanem magam csináltam a Csillagánizsban, de a lényeg: mindent ki kell próbálni!)
borjubácsi 2010.02.14. 21:46:12
Az mindenképp becsülendő hogy legalább az új gasztronómiai irányba indult el az étterem. ( bár a péntek este ott félig elfogyasztot csülök ehetetlen volt) Négyen vacsoráztunk de a többi kaja rendben volt.
A Solier - Napsugár- Rézkakas összehasonlitásnak szerintem semmi értelme.
A Napsugár a nyolcvanas évek elején nyilt és akkor az ország egyik legjobb étterme volt ezt bátran állithatom. Mára egy félig lepattant izléstelen, selyemtapétás objektum lett ,massziv, izes konyhával , tizenéves étlappal.
A Rézkakas pedig egy megbizható vendéglő , néha kisebb minőségi kilengésekkel.
ügyeske 2010.02.14. 21:49:32
Mi az a sok felesleges kacat ott a tányér szélén ??
birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.02.14. 22:15:51
Hajjakend 2010.02.14. 22:16:25
Nem tudom napközben milyenek, de a borvacsorák királyiak, amikor csak tudok elmegyek.
RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.02.14. 22:42:42
vagyok59 2010.02.14. 22:52:15
Amúgy gyakran járok étterembe, mellettünk van egy kis panzió, tatárbifsztekért és sörözni járok oda, de az utóbbi pár évben pesten szinte akárhová be lehet esni. A körút és környéke kifejezetten igényes lett. Amit ajánlok, az a Thököly-Stefánia sarok. Nem a Thököly, hanem átellenben a "pizzéria". A név megtévesztő, mert közel sem csak pizza van, egészen jó az étlapjuk, hihetetlenül korrektek a kaják a kiszolgálás is nagyon gyors. Ritkán, de rendszeresen járok oda is több éve, sajnos van, hogy nincs hely és a Thököly étterem nagyon nem alternatíva.
muskotály küvé 2010.02.14. 22:52:44
Speciel a (egy?) vargányakrémlevesüket kóstoltam valamikor az év vége felé, az kifeezetten jó volt. Vagy a szakácsnak, vagy FatMo-nak volt nagyon rossz napja.
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.15. 07:44:09
gorillka 2010.02.15. 07:49:00
SajtkukacNiki 2010.02.15. 08:39:13
A térségben még csak megközelítő minőségű étterem sincs. Veresen pláne, hagyjuk már a Holdfényt.... A többi is legalább 20 évvel le van maradva. Mirelit sültkrumpli, egyebek.
Azt azonban én is hallottam, hogy a Solierben a séf szabadnapjain nem olyan jó a kaja. Ezen még változtatni kellene.
Before :-) Na igen, az a süllő eléggé ott volt, az endíviával együtt :-)
muskotály küvé 2010.02.15. 10:13:28
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.15. 10:14:35
muskotály küvé 2010.02.15. 16:19:42
solier · http://solier-gourmet.blogspot.com/ 2010.02.15. 18:19:27
Nem tudom, hogy olaj a tűzre vagy sem, ha reagálok, de mindenképp illendő!?
Elég lesújtó vélemények hangzottak el (szerencsére nem csak azok), de ezekkel is tudnunk kell szembesülnünk, nem csak a dicséretekkel.
Sajnálom, hogy rossz tapasztalat érte, -még ha nem is mindenben osztom a véleményét- és remélem, hogy lesz még lehetőségünk kiköszörülni a csorbát.
Üdvözlettel: Szoljár Csaba üzletvezető
borjubácsi 2010.02.15. 20:42:40
Nekem nem volt az pénteken.
De a többi fogással nem volt baj.
A menü pedig messze a legjobb a városban.
rozsdasrakollo 2010.02.15. 21:52:09
nem fog kilógni a sorból.
már többször, több fórumon is kifejeztük az elkötelezettségünket az említett műintézmény iránt, amit most ismét csak megerősíteni tudok. olvasok itt egy két majmot, aki anélkül, hogy bármilyen tapasztalatot szerzett volna rész információkból okosan összerakja az egészet.
nem akarom összezavarni őket, de néhány info a teljesség igénye nélkül:
solier-gourmet.blogspot.com/
szindbadek.hu/?p=807
www.diningguide.hu/ettermek/etterem-informacio-2290
nos kétségtelenül messze vannak még a tökéletestől, de én nagyra értékelem az igyekezetüket.
cercis 2010.02.16. 10:42:17
Sokszor jártam már ebben az étteremben, cukrászdában, és nem állítom, hogy mindig minden tökéletes volt (hosszú várakozás), de az ételek minőségével soha nem volt gondom. Lehet, hogy a konyha teljesítménye időnként ingadozó (nem személyes tapasztalat), de tegye fel a kezét az a kommentelők közül az, aki a munkáját minden percben, órában, az összes munkanapján hosszú évek óta folyamatosan 100 %-osan végzi! Hány kezet látok? Jahhh, egyet sem, még a sajátomat sem, mert emberek vagyunk és mindenkinek lehet rosszabb napja / időszaka, szakmától, munkájától függetlenül.
Az étterem messze a legmagasabb színvonalú a környéken, bárkinek bátran ajánlom.
@Szűcslaci: biztos vagyok benne, hogy még sosem jártál itt, de természetesen kikiáltod a helyet "kajáldának". Az az a hely, ami az általános iskoládban volt, azt valószínűleg még el tudtad végezni... Ki kell ábrándítsalak: ez a hely messze nem a magyar átlag, csúcs lenne az ország gasztronómiai helyzete, ha ez az étterem lenne az átlag. És mielőtt azt gondolnád, bármi közöm van az étteremhez, esetleg a tulajához, dolgozóihoz, hát elárulom, hogy nincs. Pusztán értékelem a munkájukat, igyekezetüket...
@Rá Dios:
"Ha Gödöllő, akkor NAPSUGÁR étterem!
Semmi hókuszpók, csak minőség sok éve, változatosság és megbízhatóság."
Az kétségtelen, hogy sok éve. No de változatosság???? Az elmúlt kb. 10 évben (ami alatt többször megfordultam ott) SEMMIT nem változott az egyébként igen hosszú, szezonalitást nélkülöző és nagyon unalmas étlapjuk. Lehet, hogy két Napsugár Étterem is van Gödöllőn? :-)
@csabi71:
gondolom hozzászólásomból kiderült, hogy csak ajánlani tudom a helyet. Ha megnézed azokat a kommenteket, amiket személyes tapasztalat ihletett, messze a jók vannak túlsúlyban. Én sokszor voltam hétköznap és szombaton, és az ételek mindig finomak voltak. Lehet a vasárnap a ludas a dologban? :-) Akkor macifarmozzatok szombaton...
De mindenképp kíváncsi vagyok arra, hogy döntöttetek és milyen volt a tapasztalat!
gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2010.02.18. 10:44:52
FatMo bejegyzése kicsit fröcsögősnek tűnik, ahogy azt már valaki írta, valakinek nagyon rossz napja lehetett, de könyörgök, ne riasszunk már el senkit a Solier látogatástól, ne rontsuk az üzletét egy jó helynek csak azért, mert egyszer nem voltunk elégedettek...
(megjegyzem nekem kimondottan kellemesnek hatott a hely berendezése, hangulata. Ridegnek semmiképp nem nevezném).
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.18. 11:57:57
én nem vonom kétségbe, hogy fatmonak ez volt a benyomása a helyről, és lehet, hogy mindez azért volt mert aznap nem voltak a szakácsok a helyzet magaslatán, és amúgy az estek többségeben jó a hely. de ebből az esetből azt a tanulságot kellene levonnijuk, hogy minden vendégnek igyekezni kell a legjobbat nyújtani, nem lehet lazázni mert lehet, hogy az éppen egy tesztelőt, vagy bloggert szolgálnak ki, és akkor akármilyen jók is voltak máskor, a hely hírnevének annyi...
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.02.18. 14:28:21
rozsdasrakollo 2010.03.07. 00:31:53
Régóta gondolkodom, hogy megírjam-e ezt az egészet, mert sok szóra nem érdemes. Végül úgy döntöttem megteszem, mert annyira rossz volt. Először azt hittem, hogy találtam egy izgalmas, objektív gasztro blogot. Tévedtem. Borzalmas elfogult írást olvashattam.
Mint korábban leírtam elfogult vagyok és igen!....még érdekelt is vagyok az említett műintézménnyel kapcsolatban.
Érdekelt vagyok, mert majd tíz éven keresztül be kellett Pestre mennünk, ha egy jót szerettünk volna enni.
Két éve megjelent a Solier és rövid időn belül oda szoktunk, megismertük a séfet és a tulajt. Megismertük azt az emberfeletti, elhivatott munkát amit végeznek.
És amikor hibáznak,(ritkán) minden alkalommal elmondjuk nekik privátban.
Amikor elkápráztatnak azt meg világgá kürtöljük.
Így próbáljuk őket segíteni, támogatni. A saját jól felfogott, önző érdekünkben is tesszük mindezt, mert örülünk, hogy itt a szánkba hozták a színvonalas vendéglátást.
A fenti bejegyzésből csak a maró gúnyt, a túlzást és a fröcsögést érzékeltem. Nélkülözte az objektivitást (ami már a Múzeumnál is gyanús volt) és az ÉPÍTŐ kritikát.
Értem én, hogy leszarod az én érdekemet, de mint a kommentekből kitűnt, akik közvetlen tapasztalatokat szereztek, azok mind pozitívan reagáltak. Mégegyszer; a hely nem hibátlan, de messze a vidék legjobbja!
Ambiciózusak, elhívatottak és alázatosak, megérdemlik a támogatásunkat!
Ezért éreztem kötelességemnek, hogy szót emeljek értük.
Üdvözlettel: a fogadatlan prokátor
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.03.07. 11:15:49
Vandblog 2010.03.09. 10:43:49
buvosszakacs.blog.hu/2010/03/08/hagyomany_es_evolucio_menu_a_solierben
Most mi van?
Kóstoll-óó 2010.03.23. 21:08:16
Bisi 2010.07.05. 19:30:11
Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.09. 12:22:44
A tulajdonost ismerem, mert egyetlen ottjártamkor kihívtam beszélgetni (nem azért, mert rémes volt a kaja, csak kíváncsi voltam rá).
Nagyjából a fentieket ettem egyébként akkor én is, csak még kiegészítve egy elég jó süteménnyel. A vargányakrémleves nekem nagyon ízlett, a langyos-ropogós "masnival" egyetemben. A fenti képen viszont a fotóról is látható, hogy híg a cucc. A gödöllői csirkecomb nem jött be, de főleg azért, mert nem kedvelem az ilyen töltelékeket, amibe a combok szúrva voltak, az étlapról viszont nem derült ki, hogy pontosan milyen az étel. A combok állaga igen jó volt, szuvidáltnak gyanítottam őket. A mártás nekem se ízlett. A borsóropogós jó ötlet és szép is.
Ez volt az én ebédem, a párom kevésbé volt elégedett. Ő harcsanyársat választott sáfrányos rizottóval. Gyanakodva kóstolgatta, aztán megkért, kóstoljam meg én is, mert baja van a halnak. Szerencsére romlott nem volt, de nem harcsából, hanem az általam igen utált, egészen más ízű cápaharcsából készült. A köret pedig nem sáfrányos rizottó volt, hanem sáfrányos szeklicés (párolt) rizs. Egyébként nem lett volna rossz, csak ha le van írva korrekt módon az étel, Kamilla nem ezt választja. A süti (valamilyen mousse) egyébként finom volt.
Sokat töprengtem, hogy ezt a vacsorát megírom a blogomon, de nem tettem. Ugyanis egy csomó dologban határozottan érezhető az igyekezet a stáb részéről, és nem akartam egyetlen látogatás alapján negatív következtetéseket levonni egy jóra törekvő, de feltehetőleg ingadozó színvonalat produkáló étteremről.
FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.07.11. 13:10:11
Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.12. 02:54:00
Viszont volt olyan érzésem, hogy a Solierben annyi célt (magasabb gasztronómiai ihletésű kreációk és tálalás, a környéken újszerűnek számító alapanyagok, bőséges adagok, mérsékelt árak) szeretnének elérni egyszerre, amik együttes elérése rentábilis üzletmenet mellett jelenleg nem lehetséges. nyilván a tulajdonos nem csak tolni akarja a pénzt hobbiból befelé, így aztán megjelennek kamumegoldások a gazdaságosság jegyében. Én pl. jobban örülnék, ha valódi harcsa lenne a harcsa és valódi rizottó a rizottó, mindez egy ezressel drágábban, de a helyi erők így valószínűleg nem fizetnék meg. Meg az is lehet, egy valódi lucskos rizottót meg se ennének.
Ettől függetlenül, szerencsésebbnek tartom, ha az jelenik meg a tányéron, ami az étlapon írva vagyon.
Bisi 2010.07.15. 21:32:58
Sulyán cukrászda pedig ultra gát. Sütiben is, fagyiban is.
Bisi 2010.07.15. 21:33:44
soho001 2010.10.15. 23:21:02
Sajnos volt szerencsém az említett /Solier Café/ ban dolgozni néhány hónapot.Bár ha jobban belegondolok nem is volt az olyan nagy szerencse.
Annak idején nagy csinnadrattával jó gárdával, még jobb elképzelésekkel és kiváló alapanyagokkal elindult az üzlet.Meg persze nagy igéretekel.
Nahát ez nagyon gyorsan alábbhagyott tőke és vendég hiány miatt.Nemsokára eljutottunk oda,hogy az alapanyagok már csak silány de a legjobb estben is csak közepes minőségűek voltak.A megmaradt sütik mentek a fagyasztóba és később vissza a pultba újradíszítve.
Aztán mikor a marhapörköltet pulykából kellett készíteni akkor elég lett.Szaftosabb dolgokat pedig le sem írok.
Üdv mindenkinek.
gorillka 2010.12.07. 12:11:17
Már a megmaradt sütinél kételkedtem a hozzászólás valóságtartalmában, de a marhapörkölt mosolyt csalt az arcomra.
Többször étkeztem már ott, de nem rémlik, hogy szerepelt az étlapon a marhapörkölt.
gorillka 2010.12.07. 12:12:03
soho001 2010.12.07. 17:34:27
Egyáltalán nem vagyok sértett munkatárs.
Csak leírtam a saját tapasztalataimat a helyről,mint itt mindenki más teszi.Nyilván ha valaki mást tapasztal annak az lesz a mérvadó és nem az enyém."Esetleg azóta változhatott a helyzet és most már csodás dolgokat készítenek".Persze ez nem így van.A tulaj és a konyhafőnök ma is ugyan az.Az utóbbit kifejezetten kedvelem is,de hát megvan kötve a keze.
Ezzel be is fejezem és a jövőben nem kívánok hozzászólni ehhez a témához.
Kellemes ünnepeket mindenkinek.
soho001 2010.12.07. 17:37:16
gorillka 2010.12.07. 21:03:19
Rákerestem a neten a Solierre, mert érdekelt, hogy mi a mai menü. Akkor már benéztem pár blogra is. A te ominózus mondatod a fagyasztásos sütiről és pulyka-marháról máshol is megtalálható, csak ott reflektált rá a Solier tulaja, amire te viszont nem válaszolsz.
Furcsa, hogy évente szükségét érzed ennek a megjegyzésnek...
soho001 2010.12.08. 18:48:06
Meg mondanád,hogy hol találom a tulaj válaszát?Kíváncsi vagyok a válaszára mert eddig még nem láttam.
Köszönöm.
rozsdasrakollo 2011.01.05. 23:08:56
törzsvendég vagyok, így nem nagyon értem a fent leírtakat. Fatmo és Hapci köztudottan nagy fikagépek a többiek meg kontráznak, de ha jól olvastam gyakorlati tapasztalat alapján nem nagyon osztoznak a negatív véleményükben. A cégünk francia vendégeit mindig a Solierbe viszem és eddig mindig kellemes élménnyel távoztunk, pedig ők nem a magyar vendéglátáson szocializálódtak. Ezért is érzem kötelességemnek, hogy kiálljak a Solieres fiúk mellett!
Üdv fikagépek!
nemella 2011.08.13. 19:44:50
lazov 2011.09.28. 15:16:15
Süteményt csak innen, de soha többet még egy reggelire se ülök be.
Csókoltatok minden kivételezett vendéget és a francia haverjaikat.
szusziboci 2012.01.11. 10:22:03
szusziboci 2012.01.11. 10:29:56
szusziboci 2012.01.11. 10:47:24
szusziboci 2012.01.11. 10:50:47
szusziboci 2012.01.11. 10:51:24
szusziboci 2012.01.11. 10:52:46
szusziboci 2012.01.11. 10:56:16
szusziboci 2012.01.11. 11:05:23
szusziboci 2012.01.11. 11:05:59
szusziboci 2012.01.11. 11:07:25
szusziboci 2012.01.11. 11:16:48
szusziboci 2012.01.11. 11:19:37
szusziboci 2012.01.11. 11:23:05
szusziboci 2012.01.11. 11:23:45
szusziboci 2012.01.11. 11:25:27
szusziboci 2012.01.11. 11:26:03
szusziboci 2012.01.11. 11:29:11
szusziboci 2012.01.11. 11:30:24
home-xxx-tube.com
real-new-tube.com
szusziboci 2012.01.18. 11:08:47
ysbweb.com/
allthetraffic.co.cc/
szusziboci 2012.01.18. 11:09:19
ww41.breefingteam.com/
ww35.old-crash.com/
ww35.streetgetthen.net/
szusziboci 2012.01.18. 11:10:51
jacquelinesiven.com
winter-smile.com/
winter-smile.com/
anti-virus-best.com/
Silkent 2014.10.18. 23:32:31
Környék: 10/2
Belső: 10/8 (néha zavaró a csili-vili, pláne, ha te csak ebédelni szeretnél és nem dubai turistaként látogatsz be).
Kiszolgálás: 10/6 (vagy ok, vagy bizony észre sem vesznek)
Ételminőség: 10/7 - vagy-vagy...:-/
Mennyiség: 10/4 ezt megszívtad, flancoskodni jöttél vagy ebédelni?
Ár/érték: 10/3 - bizony kijöttél, sz*r a kiszolgálás/szar az étel - vagy, vagy - és rájössz, h. nem biztos, h. megérte kidobni a csili-viliért 2-4X pénzt...
Lesújtó....
lazov 2015.05.22. 13:27:19
Elfogult vagy? Érdekelt vagy? Éééédesfiam, akkor persze hogy neked a legjobbat adják... ;-)
Tudod, én dicsértem a süteményeket, de már azért se megyek be, mert:
1. Az esküvői tortánkat olyan állványon hozta Csaba, hogy ketten fogtuk vágásnál, nehogy darabokra essen.
2. LEMARADT AZ ELŐRE KIFIZETETT TORTAFIGURA. ILYEN NINCS! Mikor visszavittem az állványt, fél óráig keresték, mire meglett. Ezért jár egy kapdbeCsaba.
3. Ez után fél évvel egy sima 16 szeletes tortát annyiért akart eladni, mint a 3 emeletes esküvőit. Visszakérdeztünk, hogy ezt hogy számolta ki? 10 hónapja fogalmazza a választ a hapsi.
4. Felmentünk az emeletre inni egy italt, és közben megnézni az étlapot, erre a felszolgáló leküld, mert fent csak akkor ülhetünk le, ha rendelünk ételt. Ja értem. Olyan még a bolygón se volt soha, hogy valaki étlapot kér, átnézni és rendel, mert megtetszik neki valami, és amúgy is vacsoraidő van?
5. Van törzsvásárlói kártyám, csak érvényesíteni nem tudom, mert ha nem szólok előre kétszer, hogy húzzák le, akkor a magasan képzett személyzet elfelejti.
Eddig ennyi. Kajálni ott van a Palazzo a maga egyszerű, de stabilan jó minőségű kajáival, vagy a Pizza Max színvonalasabb helynek (jóval drágább is), cukrászdának meg Veresen a Gombai. Minden pénzemet oda hordom, amit sütire szánok, Solier elfelejtve.
6. Anyád a fikagép, te kis hülye.