Régóta gondolkodom, hogy megírjam-e ezt az ebédet, mert sok szóra nem érdemes. Végül úgy döntöttem megteszem, mert annyira rossz volt. Először azt hittem, hogy találtam egy izgalmas vidéki éttermet. Tévedtem. Borzalmas ételeket ettünk, közepes kiszolgálás mellett.
A következőket fogyasztottuk:
Üdvözlőfalatnak előre szeletelt, kiszáradt, (bolti) barna kenyeret kaptunk, egy borzalmas ízű sajtkrémmel. Nem is említésre méltó…
Leves:
VargányakrémlevesElőételnek mindannyian ezt rendeltünk. Életem legrosszabb vargánya krémlevesét hozták ki. Pontosítok: életem legrosszabb levesét. Valaha közepes minőségű lehetett, de olyan szinten felhígították (talán azért, hogy a mellettünk ülő 10 fős asztaltársaság igényeit is ki tudják elégíteni…), hogy gyakorlatilag egy átlátszó lötty lett belőle. Se íze, se bűze nem volt.
Előétel:
Tatárbifsztek
Rendeltünk egy tatárt is, ez finom volt, meg is ettük az utolsó morzsáig.
Főétel:
Gödöllői csirkecomb
Főételnek – az étlap állítása szerint roppant népszerű – gödöllői töltött csirkecombot rendeltük Solier módra. „Erdei gombás töltelékben sült omlós csirkecombok, tejszínes-májas mártással és zöldborsó ropogóssal.” Dekonstrukció pancser módra. Túlsütött csirkecombok szivacsszerű töltelékbe nyomkodva, ami nem hogy erdei gombát, de csiperkét is csak nyomokban tartalmazott és roppant fullasztó volt. A mártás nehéz volt és íztelen. Talán az egyetlen értékelhető eleme az ételnek a zöldborsó ropogós volt, ami ugyan nem ropogott, de legalább zöldborsó íze volt. Lehet, hogy máskor jobban sikerül ez az étel, de ha akár egyszer is ilyen borzalmat szolgálnak fel egy étteremben, akkor ott nagyon komoly bajok vannak.
Desszertet nem ettünk.
A kiszolgálás erős közepes volt. Végül is az ételeket kihozták, ennél többre viszont nem merészkedett a pincér.
Az étteremnek egyébként nyomasztó a hangulata. Egészen máshogy fest, mint a képeken. Ez lenne a legkisebb baj, de, hogy az ételekkel így bánnak…
…megbocsájthatatlan.
Az utolsó 100 komment: