FatMo Blogja

Ez a blog elsősorban az engem érdeklő dolgokkal - legfőképp gasztronómiával - foglalkozik. Néha aztán szóba kerülnek egyéb dolgok is, úgymint utazás, zene, stb. Szevasztok!

Friss topikok

Hányan olvasnak most?

Honnan olvasnak most?

2008.11.02. 14:10 FatMo

Kistücsök

Először egy közös postban szerettem volna leírni a a tegnapi két gasztro élményemet, de az esti Enoteca Corso "kaland" annyira kiemelkedően jó volt, hogy sajnos nem kerülhet egybe a Kistücsökkel. Mindezek mellett a Kistücsök kiemelkedik a hazai kínálatból.

Előételnek mindenképpen a híres füstölt busát szerettem volna kipróbálni, rendeltem is egy füstölt busát és pácolt fogast őszi salátával. A busa megdöbbentő volt. Mintha valami hús lenne és nem hal, nagyon erős füstölt íz és tökéletes állagú "hús". A falat lenyelése után érződik csak egy kicsit, hogy halat eszik az ember. Sajnos több falatnál ropog valami a fogam alatt, aminek szerintem nem kellene. Az étel másik fő eleme a Budai Gourmet Fesztiválról már jól ismert pácolt fogas volt, ami ugyanolyan finom volt mint ott, csak sajnos hiányzott alóla a zsályás citromkompót. (Nem mintha a tökmagolajos saláta ne ízlett volna, amit mellé adtak.) Főételnek - az esti degusztációs menüre spórolva - valami könnyűt szerettem volna választani, sajnos ez nem sikerült. Nagyon megtetszett a sertéskaraj lencsével töltve, savanyú kenyérmártással. Ez az étel egy picit csalódás volt nekem. Arra számítottam, hogy valamivel egzotikusabb töltelékként jelenik meg a lencse (indiai esetleg török módokon), de sajnos egy viszonylag nehéz kolbászos-szalonnás lencsefőzeléket töltöttek a meglepően puhára sütött karajba. A savanyú kenyérmártás picit könnyítette a fogást, de a töltelék egy jelentős része így is a tányéron maradt. (A - nem túlzok - zseniális petrezselymes burgonyával egyetemben.) Desszertnek - velem ebédelő barátom ötletét ellopva - bundázott kalács következett tejkaramellel. Egyértelműen az ebéd csúcsa volt. Egy szelet bundás kalács, két gombóc házi (vagy nagyon jó minőségű gyári) vanillia fagyival a tetején és mellé egy csészényi minden várakozásomat felülmúlóan finom karamellel. A három alkotóelem egy falatban fogyasztva megborzongatott és emiatt a fogás miatt érzem úgy, hogy vissza kell mennem még a Kistücsökbe. A barátom - csak felsorolás szerűen - süttökkrémlevest evett, utána egyben sült pisztrángot, majd desszertnek rizspudingot fahéjas körte kompóttal. Nem panaszkodott egyikre sem, bár nem is dicsérte túl azokat...

Összességében nagyon jó ebédet kaptunk a Kistücsökben, mindenképpen említésre méltó a hely. Mi folytattuk utunkat Pécsre ("Akik élnek azok délnek mennek"), ahol az igazán nagy dolgok történtek.

3 komment

Címkék: fogas étterem lencse pisztráng kalács busa füstölt bundázott kistöcsük


A bejegyzés trackback címe:

https://fatmo.blog.hu/api/trackback/id/tr62745522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa · http://habolondneszeddle.blogspot.com/ 2008.11.02. 20:57:09

Örülök, hogy nektek jobb élményben volt részetek, mint nekünk nyáron. Azóta már kétszer mentünk el a kistücsök előtt, de nem mertünk újra bemenni. Talán jövő nyáron újra megkockáztatjuk...

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2008.11.02. 23:23:31

Lehet, hogy csak rossz napot fogtatok ki. Mondjuk rizst direkt nem rendeltem köretnek...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.11.12. 23:45:35

A Kistücsök szerintem is rendben van, úgy a konyhát, mint a kiszolgálást tekintve.
süti beállítások módosítása