FatMo Blogja

Ez a blog elsősorban az engem érdeklő dolgokkal - legfőképp gasztronómiával - foglalkozik. Néha aztán szóba kerülnek egyéb dolgok is, úgymint utazás, zene, stb. Szevasztok!

Friss topikok

Hányan olvasnak most?

Honnan olvasnak most?

2009.12.21. 07:43 FatMo

Ízetlen tréfa - Múzeum Étterem, Budapest

Az étteremben elköltött vacsoráim után általában várok pár hetet, mielőtt megírom az élményeimet. Most nem tudom ezt megtenni. A tegnapi vacsorám szinte minden elemében rossz volt, bizonyos ételek a fogyaszthatatlanság határát súrolták. Ki kell írnom magamból!

 

A Múzeum Étteremben jártunk és a következőket fogyasztottuk:

 

Már az aperitifnél gyanakodnom kellett volna. Egy Kir Royalt kértem. A pezsgőben nem volt szinte semmi buborék…

 

Kenyér:

A kenyér minősége viszonylag jó volt (foszlós bél, ropogós héj), leszámítva azt, hogy jéghidegen érkezett. A hozzá adott fűszervaj közepes és meleg. Túl nagy élményt nem jelentett.

 

1 fogás:

Múzeum ízelítő (Tokajiban érlelt hízott libamáj, portóis fügével, mazsolás blinivel, Őrségi kecskesajt céklával sütve, almás diós sásával)

 

Itt még azt hittem minden rendben lesz. Az előételek kifejezetten gusztusosak voltak. Az enyémen volt egy szép szelet libamájpástétom, egy pár szelet carpaccio, ugyanannyi mangalica sonka, hagymalekvár és saláta. Minden jó minőségű, de ezekkel nem nagyon lehet mellélőni. A pástétom krémes és gazdag ízű. A mangalica sonka olyan, amire számítottam. A carpaccio viszont – annak ellenére, hogy jól nézett ki – sajnos nagyon fagyos volt. Ettől szinte minden ízét elvesztette, talán egy picit korábban kellett volna kivenni a fagyasztóból…  A Tokajiban érlelt hízott libamáj szinte tökéletes volt, talán a blini lehetett volna egy kicsit puhább.

 

A kecskesajt és a cékla kifejezetten ízletes volt, a sajt erőteljes ízével harmonizált a cékla földessége.

 

És ekkor elindultunk lefelé:

 

2. fogás

Szarvasgombás-zelleres burgonyakrémelves bacon chipsszel

 

Ennél a levesnél én jobbat főzök. Talán annyi előnye volt, hogy nem volt túl tejszínezve. Az ízében sem a zellert sem a szarvasgombát nem lehetett érezni. Szarvasgomba nem is volt benne, csak egy kevés szarvasgomba olaj úszott a tetején. A mellé adott bacon chips olcsó, bolti, gyorspácolt bacon-ből készült. Brrr.

 

3. fogás

Bőrén sült fogasderék rákkal, tejszínes vargányamártással, kapros burgonyapürével. Baby zöldségekkel (Libamáj vilmoskörtével, almával sütve, zelleres burgonyával és öregbalzsam emulzióval, Kacsatrió káposztás tésztafelfújttal, Merlot mártással és gyömbéres-sütőtökpürével)

 

A főételeink katasztrofálisak voltak. Az én tányéromon semmi finom dolgot nem találtam. A fogas sós volt és száraz. A halkés nem is vitte. A rák rágós és hűtő ízű. A vargánya valami szörnyű konzerv lehetett és még csak nem is pirították le rendesen, pedig ennek a gombának csak úgy jön ki az íze. A baby zöldségek elnevezés egy pár cukorborsót, egy sárgarépát és egy brokkolit takart. Inkább voltak fiatal felnőtt, mint bébi korúak. Semmiféle élményt nem jelentett az elfogyasztásuk (na jó a borsó ropogott). A fogás mélypontja a kapros burgonyapüré volt. Ez a romlottság határait súrolta. Egyáltalán nem volt se kapor, se krumpli íze, csak avas vajat és sót éreztem, amikor megkóstoltam. Ez a fogás még egy olcsó kifőzdének is szégyenére válna.

 

A libamáj volt még a legjobb a három főételünk közül. Három szelet szép májat raktak a tányérra, ezeknek meglehetősen hullámzó volt a minősége, de legalább az egyik tökéletes volt. A körte kemény, a zelleres burgonya ugyanaz volt, amitől majdnem rosszul lettem.

 

A kacsatrió egyetlen igazán értékelhető eleme a mell volt. A pecsenye kacsamáj semmi különös, a comb száraz, a Merlot mártás viszont nagyon rossz volt. A köreteket nem kóstoltam.

 

4. fogás

Citrus fagylalt.

 

Amikor kiválasztottam ezt az éttermet, elolvastam egy interjút az új séffel. Ebben azt mondja, hogy mennyire jó, hogy házi fagylaltokat tudnak felszolgálni. Mi ezen felbuzdulva – mivel annyira „jóllaktunk” - az egyik desszert alkotóelemeként szereplő citrus fagylaltból kértünk egy gombócot. Vártam, hogy valami narancsos, lime-os, grapefruitos csodát kapunk. Hát nem. Egy gombóc bolti citrom sorbet volt a citrus fagylalt. Nincs kommentár.

 

A szerviz nem volt különösebben se jó se rossz (a számlára felszámított szervizdíj ismeretében megerőltethették volna magukat). Döbbenetes élmény volt ez a vacsora, nem kevés pénzért még a közepesnél is rosszabb ételeket kaptunk. Hármunk közül ketten is rosszul lettünk az éjszaka folyamán.

A Múzeum egy legendás étterem. Annak idején, a csúcson Bíró Lajos irányította, de tudtommal az őt követő séf – Nemesné Nagy Barbara - sem hozott szégyent rá. Az új konyhafőnök (leírom a nevét: Müncz Gábor) nem nyújt túl sokat, pedig az általa összeállított étlap kifejezetten izgalmas. Az is lehet, hogy nem volt bent, vagy csak rossz napja volt, de sajnos ebben az étteremben sem az alapanyagokat, sem a vendégeket nem tisztelik.

 

Márpedig ez főbenjáró bűn.

 

61 komment

Címkék: gasztro múzeum vacsora gábor müncz


A bejegyzés trackback címe:

https://fatmo.blog.hu/api/trackback/id/tr11612359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nephin 2009.12.21. 13:39:35

Egyszer jártam a Múzeumban, soha többet. A rossz tapasztalat még mindig élénken él bennem, pedig jó pár éve történt az "eset". Két kínosan udvariatlan és szó szerint bunkó "úriember" "foglalkozott" velünk, csaknem kinéztek minket az étteremből (pedig rendesen felöltöztünk:D), az ételek pedig ehetetlenül sósak voltak, viszont legalább drágák. Szörnyű volt.

Hozzá Szóló 2009.12.21. 13:53:33

Mindig elszomorít, ha ilyesmit olvasok... ebben az országban nehezen szánja rá magát az átlagember, hogy elmenjen enni valahová (ami nem a vesztend mekije meg hasonló) aztán egy-egy ilyen élmény után megint 20 évig nem megy sehová :(

escéhá 2009.12.21. 14:03:21

Megszólalhat a plebs is? Aki anno csak azért tudott jó éttermekbe járni, mert meghívták, s most meg ő hívja meg házi disznótorosra ex-cimboráit, hogy jól is lakjanak?

Ez a cikk nekem maga az örömmámor, képzeletben táncot járok a sznobok által kihányt rókanyomokon. Barátiam, egyetek rendes, igazi ételeket! Van középút!

ninimimi 2009.12.21. 14:17:15

Én 28 éve voltam a nevezett étteremben, az esküvői vacsorámon. A "Nádjancsi pecsenyéje" nevű főételben - az enyémben, tehát a vőlegényében - egy jókora, rozsdás U-szeg volt,. Azóta is "hozzák" a kárpótlást, amit ígértek, az U-szeg nélküli fogást.

A házasságom szerencsére sokkal jobban sikerült, mint amit ez a katasztrofális hely sugallt.

Egyébként engem elszomorít, hogy 20 évvel a diktatúra után - ami egy elvet, és tökéletes gyakorlatot is csinált abból, hogy "vendéglátás" nem is létezik - még mindig itt tartunk. Talán azok miatt is, akiket úgy elvakít az irigység, hogy ilyeneket írnak:
"Ez a cikk nekem maga az örömmámor, képzeletben táncot járok a sznobok által kihányt rókanyomokon."

gonosztojás (törölt) 2009.12.21. 14:24:01

A második képen olyan a kaja mintha a szakács beleszart volna a tányérba..
lehet ettől volt a rosszullét?
Amúgy meg köll' nektek ilyen puccos szarodákba járni..
Kis fáradtsággal egy hónap alatt fel lehet térképezni Bp-en, milyen ételfajtáért melyik kevésbé sznob étterembe érdemes járni..

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.21. 14:33:18

Úgy látszik, a Múzeum étterem az a színvonalú hely, ahol a vendégek kiteszik az asztalra a mobiltelefont.

escéhá 2009.12.21. 14:39:30

@ninimimi: Furi, mert pont a hozzászólásod elejéhez lenne nekem is élményem. Neves halászcsárdában harcsapaprikást enni, ami még csak nem is harcsa meg nem is paprikás, még a kapor se kapor volt a túróscsuszán, s a csuszáról, túróról ne is beszéljünk. Ez az én vőlegényi menüm volt. Nem kellett volna egyetlen hozzávaló után szaladgálni, fél kilométeres körzetben valamennyit fel lehetett volna lelni, eredeti, nem Podravka formájában.

Aztán elrontod ezzel, hogy én irigykednék. Irigykedik a tököm. :-) Úgy megvendégelném e poszt íróját is legszívesebben, hogy milyen egy igazi falusi kakastöke pörkölt igazi kakas igazi tökéből, igazi búzából őrölt és igazi falusi tojással készült nokedlivel, amely le van öntve kóbor kutyák által lehugyozott friss kaporral és aludtejjel.

És ne feledjük el, hogy nem egy magasztaló cikket rántok a porba, hanem egy megfelelő kritikát kezelek a helyén.

eloszto · http://eloszto.hu 2009.12.21. 14:46:08

Engem nem érdekel, hogy sznob-e vagy sem, arra költi ki mire akarja.

Viszont ha 20 másodpercenként villogna a vakuval valami hülye a szomszéd asztalnál, hát hamar kérném a számlát. (Nem, a hülyének nem szólnék, mert úgy se értené meg)

Môžeš mi pomôct'? 2009.12.21. 14:46:36

Bíró Lajos hatalmas király. A Múzeumban is király volt, a Bock bisztró is hatalmas királyság, a főzős műsor is nagyon eltalált, meg úgy általában tényleg valaki, akinek elméletben és gyakorlatban is működnek az elképzelései. Egy felkészült, rokonszenves ember, milyen jó, hogy nagyobb nyilvánosságot kap a tévé által. A lányom még csak öt éves, de le se lehet vakarni a viasatról, aztán meg persze megy a konyhába és valósággal kivirul. Persze nem engedjük tűzzel, forró vízzel, olajjal, késsel, villával, meg ilyesmivel direktben játszani, de mondja mit csináljak, szóval kész Chef de cuisine. Ez egy nagyon tanulságos műsor is egyben.

tompus 2009.12.21. 14:48:04

@escéhá: Szívemből szóltál. Én nem engedhetem meg magamnak, hogy ilyen sznob étterembe járjak. Viszont van jónéhány kockás abroszos vendéglő, ahol jókat lehet enni olcsón. Persze ott nincsenek ilyen herkentyűk sem, de én egy brassóit vagy cigánypecsenyét is élvezettel eszem, ha jó.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.21. 14:58:53

@FatMo: én nagyon bírlak téged, de az asztalra kitett telefont stilisztikai és higiéniás szempontból is kifogásolhatónak tartom. A mondanivalóm lényege viszont az volt, hogy egy kifőzdében vagy a 'mekiben' ez megengedhető és nyilván a hely nem képviselt ennél magasabb színvonalat, szóval az éttermet kritizáltam én is, nem a telefonkitevő illetőt :)

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2009.12.21. 15:00:41

@Rékuc: Igen rájöttem. Ezért is moderáltam ki a saját hsz-emet... :)

escéhá 2009.12.21. 15:11:33

@Môžeš mi pomôct'?: Bíró Lajos? Ő az a sótlan séf a "Mesterszakács" c. műsorutánzatból, aki folyton leeszi az ingét?

Nem lehetne inkább főzni, mint nézni? Mindenki beljebb lenne. Jó, a menzásnénik ugyanúgy főznének, de nem lennének frusztrált háziasszonyok (tudom, nincsenek), akik nem létező alapanyagokból próbálnának valamit csinálni. :-( Az nem kulinária, hogy Magyarországon két helyen beszerezhető kurva drága alapanyagokból csinálunk ehetetlen szarokat. Kinek? Hová? Miért?

Szóval ettől senki nem lakik jól. Én már azzal is beérném, ha egyetlen sörözőben nem a csapolt sörök mennyiségével és a sörpult hosszával mérnék a minőséget, hanem beszereznének egy embert, aki TUD sört csapolni. A borokról meg még nem is szóltam.

escéhá 2009.12.21. 15:15:27

Elnézést kérek az első bekezdés miatt Bíró Lajostól, sosem ettem még a főztjét, s a műsorát is nyomon követem, s ő maga egyre rokonszenvesebb, de továbbra is sótlannak tartom. :-) A hozzászólásom nem ő ellene, ha szigorúan veszem, inkább mellette szólna.

Nick Leeson 2009.12.21. 15:23:29

@Rékuc: Nem igazán értem, miért olyan nagy baj ha kirakja valaki a telefont az asztalra.
Régen amikor még tényleg csodának számított egy mobil, akkor még valóban arcozásnak számított.

Most, hogy már a hajléktalannak is van, nem értem miért gond.

Én nagydarab embere vagyok, az éttermi székek többsége nyomja az oldalamon a telefont. Tehát már kényelmi szempontból is jobb ha nem rajtam van hanem az asztalon.
Másrészt meg, kaja közben sokkal egyszerűbb felvenni az asztalon, mint nyúkálni érte, esetleg kajás kézzel összekenni magunkat.

Lámpaoltó 2009.12.21. 15:28:12

Én a Mekiben étkezem, ott mindig ugyanazt a magas színvonalat nyújtják.

autosdolgok · http://autos.dolgok.com 2009.12.21. 15:35:06

Nagyobb bajod sose legyen! Szerintem elég jók az éttermek mostanában, főleg Budapesten, de már vidéken is javul a helyzet!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.21. 15:35:13

@az aki: szerintem azért baj, mert egyrészt a mobiltelefonon számolhatatlan mennyiségben tenyésznek a bacillusok, egész nap fogdossuk, egy ilyen tárgyat letenni egy (elvileg) tisztán megterített asztalra, ahol enni fogunk, szerintem nem túl gusztusos dolog.
Ezen kívül az éttermi vacsorának van egy olyan hangulata - legalábbis a számomra -, hogy egy kicsit ünnepi, hangulatos, meghitt, amikor arra figyelek, akivel épp étkezem, és nem a cimbitől beeső sms-eket vizslatom.
'Másrészt meg, kaja közben sokkal egyszerűbb felvenni az asztalon, mint nyúkálni érte, esetleg kajás kézzel összekenni magunkat.'

A legnagyobb illetlenségek egyikének tartom, ha vacsora közben a társamnak nincs kikapcsolva/némára állítva a telefonja, és még fel is veszi, ha csörög! De látom, ebben nagyon nem egy véleményen vagyunk, ez nem is érdemel további vitát.

Parasite 2009.12.21. 15:47:24

@Rékuc: pontosan és tilosban parkolnak a mercédesszel csak mert beugranak hamizni egyet. tudom, mert látom nap mint nap :)

Ó ez csak a Tomi 2009.12.21. 16:05:45

Meg is érdemled, hogy szart egyél te burzsuj pökhendi geci!

2009.12.21. 16:10:06

Hát én biztos proli vagyok, de ezek a "trutyó a tányér alján, rajta fura ötdekás izé"-féle kaják nagyon trék. Van jópár kisvendéglő a városban, ahol normális kaját adnak, azokat nagyon szeretem, de az ilyen franciás majomkodás taszít. Ráadásul ebben az esetben még rossz is volt, hát maradok a bevált dolgoknál.

2009.12.21. 16:11:29

Azzal tökéletesen egyetértek, hogy kajálás közben nem mobilozunk, mert az tahóság a másikkal/többiekkel/a kajával szemben. Én speciel még otthoni ebéd/vacsora közben sem telefonozok.

dex.ion 2009.12.21. 16:18:03

kedves cikkíró, örülök h nem mindenkit érint a válság ezekben az ínséges időkben...ha gondolod, van nálam kurvajó csülkös bableves, garantált ízvilággal és hatással.

2009.12.21. 16:22:42

Nagyon sokszor történik hogy valaki megveszi a" hardwert", jelen esetben a Múzeum Éttermet , de a softwert már nem tudja hozzá és így próbál profitálni a Névből.
Minden új üzemeltetővel vizsgát tetetnék hogy hozza-e a színvonalat, ha nem , nincs NEVES ÉTTEREM és ezt a Városgazdáknak lenne a dolga.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.21. 16:22:50

@shitgun: miért zárja ki az egyik a másikat? Mondjuk egy este, amikor nem vagy farkaséhes, de valami igazán különlegesre vágysz, elmehetsz egy gourmet helyre (bár ettem én már gourmet étteremben ötdekás 'majomkodásból' olyan ételsort, hogy fullra jóllaktam tőle és még maradt is), másik nap pedig jöhet a Nótafa bablevese.

Én csak arra volnék kíváncsi, hogy FatMo ezekután szó nélkül kifizette a számlát? Vagy volt, amit visszaküldtél és azt nem számították fel? Mert a leírás alapján sok olyan botrányos dolog is volt, amiért nem kellene fizetni, már csak azért sem, nehogy azt higgyék, hogy ez így nagyon jó és megtartandó...

dex.ion 2009.12.21. 16:24:22

@Rékuc: húbazmeg...többnyire elszörnyedek a hozzászólásaidon, de ez az új rekorder. mond voltál te már pl munkavacsorán, ahol a lehető legtermészetesebb dolog, h egy csörrenő telefont bocsánatkérés után felvesznek? ha jól látom nem nagyon...
de még csak munkavacsora sem kell ehhez. ennyi erővel ne vedd fel soha a telefonodat, ha éppen vki beszél hozzád...a bacik meg az asztalt sem kerül ki, nyugi.

2009.12.21. 16:29:29

@Rékuc: nem tudom, talán ugyanolyan sznob vagyok, csak én a sznobériát nézem le sznob módra. Nem jön be az ötfogásos mókusvacsora, elém egy nagy adag laktató kaját tegyenek le a pénzemért, ne falatkákat.

@dex.ion: azért a munkavacsora egész más, mintha az ember elmegy jó társasággal/párral kajálni egy jót, ha én éttermi kajálásra gondolok, a munkavacsora még véletlen sem jut eszembe, az ugyanis inkább munka, mint vacsora, így inkább a munkahelyi szabályok/illem alá esik, mint az éttermi alá.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2009.12.21. 16:31:48

Egyszer ebédeltem a Múzeum étteremben és soha többet nem kívánkozom visszamenni. Franciaország bármelyik falusi bisztrójában különb étel kapható (jóval kedvezőbb áron) - sokszor próbálva.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.21. 16:31:54

@dex.ion: nem tudom, hogy jön ide a munkavacsora. Ez egy magánvacsorának tűnik, és én is a magánétkezésekről írtam, nem a munkavacsorákról. A személyeskedést pedig inkább nem minősíteném.

dex.ion 2009.12.21. 16:37:45

@shitgun: nem értek egyet, a munkavacsora többnyire olyan vacsora, ami egy egésznapi tárgyalást, együtt dolgozást zár le, és bár jóval kötetlenebb témák is előkerülnek, mint munkaidőben, azért alapvetően a szakmai kérdések a vonalvezetők. nyilván érdemi döntések, szerződés-aláírások nem ekkor történnek. mifelénk legalábbis ilyen egy munkavacsora, vagy nem tudom, máshol csákányoznak közben?

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.12.21. 16:38:23

Igen távolról és távolságtartással olvasom ezt a blogot. Ez egy irreális és belterjes szubkultúra. Ezek a gasztronómiai kritikák a hétköznapi praxis szempontjából olyan távoliak és értelmetlenek, mint egy messzelátón keresztül figyelt, kifestett, extatikusan ugráló, pénisztokját lengető, benszülött ajaknéger. Örülök, hogy nem vagyok a kultusz részese.

Hozzá Szóló 2009.12.21. 16:41:09

@escéhá: "egyetek rendes, igazi ételeket! Van középút!"

Disznóhere

Fincsi, mi? :)

dex.ion 2009.12.21. 16:41:51

@Rékuc: éttermi vacsorát írtál, gondolatolvasó meg nem vagyok, h te magánétkezésről beszélsz. a munkavacsora is étteremben történik általában. egyébként pedig miért ne lehetne felvenni a telefont akár magánétkezés közben is?
személyeskedés pedig akkor lett volna, ha vmilyen tulajdonságaidat kritizáltam volna, vagy elküldtelek volna a fenébe, de ilyen nem történt, pusztán a hozzászólásaid rám tett hatását írtam le.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.21. 16:46:21

@dex.ion: természetesen sajnálom, ha félreérthető voltam, ezúttal is pontosítok: magánétkezéseknél súlyos illetlenségnek tartom a mobiltelefon jelenlétét. A higiéniai szempont a munkavacsorákra is érvényes :). Remélem, idővel sikerül feldolgoznod a 'hozzászólásaim rád tett hatását'.

(Egyébként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy valóban nem kell sok munkavacsorán részt vennem, mivel a munkaidőm általában már délután végetér, az estéimet pedig szeretteim körében tölthetem.)

peterslounge 2009.12.21. 16:47:23

Számomra az nagy dolog hogy van ilyen hogy az emberek igy kritizálnak. Én ennek nagyon örülök.

dex.ion 2009.12.21. 16:55:19

@Rékuc: oké, tartsd annak, a te magánvéleményed, tiszteletben van tartva. én teljesen másképp gondolom, bizonyára mindkettőnk táborában lennének szimpatizánsok. azt viszont fenntartom, h a bacik az asztalt, kést, villát, tányért sem kerülik ki, tehát ezzel magyarázni a mobilhasználat kerülését kissé álindoknak tűnik.
és ha ez így van, akkor valóban szerencsés helyzetben vagy.

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2009.12.21. 16:55:24

escéhá, tompus meg a többiek, akik egymás szívéből szólnak: nem az a lényege az elviekben felső kategóriás éttermeknek, hogy minden nap ott reggelizz-ebédelj-vacsorázz. Persze, lehet olajjal-zsírral halálra zabálni magad a Fakanálban 450-ért, lehet enni minden nap a céges büfében, meg lehet otthonról hozni disznótorost, ez sem baj. De ha megkereste rá a pénzt, szart kapott a pénzéért, akkor minek basztatni? Jól tette, s jól tette, hogy megírta. Kacsintgattam ezzel az étteremmel, de nem fogok elmenni most már, főleg nem többedmagammal. Ettól még nem sznob az ember.

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2009.12.21. 16:58:20

@Mitzi von Küche: "Franciaország bármelyik falusi bisztrójában különb étel kapható (jóval kedvezőbb áron) - sokszor próbálva."

Még szép :)

dex.ion 2009.12.21. 17:01:49

@Vonatosi Márió: mo-n az az ember, aki heti/havi rendszerességgel megengedhet magának egy ilyen étkezést, és ezt még publikálja is, támadásoknak lesz kitéve. mindannyian tudjuk, h nem ez a nagy magyar valóság, hanem a gulyásleves-pörkölt kombó, és egyértelmű, h az olyan ételek, amiknek a neve is hosszabb mint a nyári szünet, visszatetszést fognak kelteni egyes látogatókban.
ettől még persze igaz, h ha megteheti, miért ne tegye meg, csak fel kell rá készülni, h nem csupa francia séfnövendék fog lelkesen bólogatni a szerzőnek.

bibus 2009.12.21. 17:14:29

Gyerekek. Fat Mo 1 levitézlett vendéglátós-szerintem. Egy biztos. Ez az étterem müködik,és hozza tervet és nem csak a sznobokból él.

Kaumatzi 2009.12.21. 17:22:30

@dex.ion: de azért érdekes, hogy egy ilyen bejegyzésre is csak a sznalmas fikázás érkezik...hihetetlen, hogy egyes embereknek a 50dekás rántott hús és a kiló sült krumpli kielégítő tud lenni, akár minden nap...és erre még büszkék is és lenézik, akinek esetleg ez nem elegendő...bár az ilyen emberek isznak ászokot minden este és csodálkoznak, ha valaki alkalmanként fogyaszt csak és esetleg kissé drágább sört...

dex.ion 2009.12.21. 17:26:30

@Kaumatzi: erre mit kéne lépnem? örülj neki, ha neked nem ebből áll az életed. sokan irígyelnek téged, hidd el.

Kaumatzi 2009.12.21. 17:29:45

@dex.ion: szvsz mindenki saját maga dönti el, hogy egy héten 5 este iszik kőbányait vagy egy este egy guinnesst...ezért nem kell senkit irigyelni...

dex.ion 2009.12.21. 17:37:04

@Kaumatzi: aki egy héten 5 kőbányait iszik, az nem az ízéért issza, hanem megszokásból, meg a kocsmai haverok miatt. ha erről még le is mondana és átváltana a heti egy guiness-re, akkor sem tudná megoldani, h egy hétig ne egyen, aztán vasárnap elmenjen flancolni. na látod, ez a különbség a sörivás (élvezeti cikk) és az étkezés (kényszer) közt.

Kaumatzi 2009.12.21. 17:44:17

@dex.ion: de lehet az ugyanúgy egy hobbi...egy gasztroélmény...mint egy kv, egy szivar etc...bár az étkezés valóban egy alapszükséglet, ebben igazad van...

dex.ion 2009.12.21. 17:47:26

@Kaumatzi: nincs ezzel semmi probléma, persze, legyen hobbi. engem még az sem zavar (a felajánlott remek kis bablevesem ellenére), h vannak emberek akik ezt megtehetik. tegyék, egészségükre. csupán annyit mondtam, és ez vitathatatlan, h ha vki így tud élni, és ezt leírja a blogjában, akkor nem fog vele osztatlan tetszést kiváltani, mert az átlag nem így él, amit meg nem tud elérni, arra irígykedik, oszt talán még jól be is szól. nem lesz ettől persze igaza, csak jólesik.

bubastis2 2009.12.21. 17:56:05

Érdekes figyelni a társadalmi hideg-meleg találkozását. Bár valószínűleg mindig meglehetősen szegény leszek, annak ellenére, hogy nem keresnék keveset, ha az állam nem vinne el 55 százalékot, remélem, sosem keseredek meg így. És soha nem kell mindennap káposztás tésztát ennem.

dex.ion 2009.12.21. 17:59:51

@bubastis2: nem hiszem h ez pénzfüggő. én pl megtehetném ezt heti egyszer, de nem vágyom rá. viszont a hétvégi ászokomról a haverokkal nehezen modanék le:)

dativus 2009.12.21. 18:13:45

A Múzeum étterem, mint sznob, flancolós hely? Szerintem igen messze van attól? Egy étel meg ne attól legyen rendes, mert igazi magyaros módon agyon van fűszerezve, tocsog a zsírtól, és fél tányér után meg sem bírsz mozdulni..haladjunk már kicsit a korral.

escéhá 2009.12.21. 19:41:30

Én annak is tudok örülni, hogy egyáltalán van ilyen blog, hogy pl. én rátaláltam s hogy tudunk vitatkozni. Ízlések és flakonok.

Elmegyek most innen, s ha néha visszatalálok, az nem direkt lesz. Ugyanekkor: a magam taoista módján szomorúnak tartom, hogy akkor kezdünk beszélni valamiről, amikor az már nincs. A rengeteg főzőműsor-show-tévécsatorna-könyv nem tehet semmit, amikor egy hétköznapi ember egy k...urva padlizsánt/petrezselymet/tejfölt/karajt nem tud megvenni. Ha van rá pénze, akkor sem, mert NINCS!

Ezt mikor írja meg bármelyik blog, hogy nincs KENYÉR. Nincs ZSEMLE. Nincs TEJ! Nincs BOR! 37 éves vagyok én még kipróbáltam, ettem-ittam mindegyikből. Ismertem, akik készítették... Ha szigorúan veszem VIZ-et sem ittam már nagyon régóta...

A mindenséggel mérd magad.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.21. 20:48:10

szegény fatmo, csak nem index főoldalas lettél? :))

bona fide 2009.12.22. 00:25:46

Nekem csak jó emlékeim vannak a Múzeum Étteremről, bár évek óta nem volt szerencsém a vendéglátásához.

FatMo megjegyzései nem kritikusak, hanem rosszindulatúak. Feltételezéseket tényeknek állít be, és nyilvánvalóan jó adag előítélet diktálja mondanivalóját.

Persze ettől még elképzelhető, hogy valóban voltak hibák az ételekben.
Egyébként második olvasásra a kritika mennyisége és a finnyás megjegyzések, valamint a szenzációhajhász cím nem állnak arányban egymással.

Ennyi felvetés után mindenképpen újra meg kell próbálni a Múzeum főztjét!
(Ja, és ma tökfőzeléket ettem a céges menzán...)

jenga 2009.12.25. 03:19:44

Ez Magyarország...tele irigy és rosszindulatú emberrel. Miért szégyen, ha valakinek vannak igényei? Én szeretem ezt a blogot. Egyébként örülök, hogy Fatmo ennél intelligensebb és nem ugrik minden hülye kis kommentre. No meg azt sem tudom, hogy miért olvassa az akit nem érdekelnek a kulináris élmények csak egy pacal pörkölt erejéig...

Ulrike Meinhof 2010.01.02. 11:40:27

Attól, hogy az átlagproli szegényes igényének nem tud megfelelni, még lehet igényes egy blog. Mint ez, például.

Csak így tovább! A Coelho fanatikerek meg húzzanak vissza a fanclubba...

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.01.05. 16:16:16

Újfent az érdekelne a Bock után, hogy történt-e reklamáció, és ha igen, hogy fogadták..

Nehéz volt megemésztenem a libamájas főfogásnál, hogy a fotó nem azután készült, hogy egy laza mozdulattal összekeverte az illető..:O

Ocsmányul oda van csak b@szva minden.. :O

FatMo · http://fatmo.blog.hu/ 2010.01.06. 08:42:30

@nyuszómuszó: Nem történt, inkább megírtam ezt a cikket. Egyébként érdekes, hogy - az amúgy egyébként elég kemény kritikákat író - stop.hu értékelése kifejezetten pozitív. Pedig kb. egyidőben lehettünk ott. Itt elolvasható: stop.hu/articles/article.php?id=583778

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.31. 23:19:43

@FatMo: azért ne dőlj be a Stopnak, időnként érezhetően megveszik dr. Inket...
A fenti tányérokhoz annyit fűznék, hogy némelyiken már fotóról is látszik, hogy gázos a beltartalom (az agyonsütött fogas mellett mit keres a rák és vargányamártás, tiszta szerencse, hogy pizzaszeletet nem szervíroztak mellé). A tálalás is néhol az (pl. a második és harmadik főétel összegányált és túlburjánzó elemeit mintha a hajléktalanoknak szánták volna).
Elég szomorú, ha a DG portálon szimpatikusan nyilatkozó séf ennyire képes ennyi pénzért, vagy nélküle ezt produkálták a kollégái.

mokkaczuka 2010.02.14. 17:24:18

Két dolog miatt katasztrofális és elkeserítő, amit írsz. Az egyik, hogy én kb. 5-6 éve kétszer is voltam pár hét eltéréssel a Múzeumban, egyik esetben nagyobb külföldi (angol) társasággal. Oké, mondhatjátok, az angoloknak minden ízlik, csak ne otthon kelljen enni - de szerintem is jó volt minden. És akkor is, amikor nem voltak külföldiek. Ez azt jelenti, hogy azóta nagyot estek. A másik nagy baj, hogy ez nem egy szaros kifőzde targoncavezetőknek, basszus, itt egy kétszemélyes kaja simán lehet 15-20 ezer forint. Mégis, hova menjen már az ember, ha már a drágaságban sem bízhat??? Legközelebb már a Gundelről derül ki, hogy dreck?

Rohad ez az egész világ, basszátok meg.
süti beállítások módosítása